Zítra je je Světový den spánku…
Dobrý spánek je nezbytným předpokladem dobrého nálady, dobrého zdraví a celkově dobrého života. A vůbec to není samozřejmost – s problémy se spánkem se potýká obrovské množství lidí a spotřeba různých „pilulek“ na spaní bohužel stále vzrůstá. Význam kvalitního spánku bychom si měli…
Zázračné kolostrum
Co je kolostrum a proč je zázračné? Na tyto otázky odpovídá nutriční terapeutka Stanislava Nováková, DiS. v článku, který před časem připravila pro Meduňku… Kolostrum se tvoří matce prvních 12 hodin po porodu dítěte. Je to hustá, smetanově žlutá tekutina, která obsahuje ochranné…
Znamení v nás…
Těmto dnům vládne znamení Ryb. Říká se, že zrozenci Ryb jsou tajemní, neuchopitelní, nečitelní, snadno podléhají druhým lidem, náladám i návykovým látkám, ale také že jsou citliví, mají umělecké sklony… zkrátka o tomto dvojitém vodním znamení se toho říká spousta. O Rybách, ale…
Zamilujte se do života!
… a to i přesto, že čas, který zorvna prožíváme, rozhdoně není nejveselejší… Co dělat, aby nás strach nepřipravil o chuť do života a jak si udržet radost a dobrou mysl? To vše a ještě mnoho dalších inspirativních myšlenek a informací si přečtete…
Z březnové Meduňky: Recept na víkend
V seriálu Abeceda zdraví v aktuální březnové Meduňce věnuje autorka Iveta Kulhánková tentokrát pozornost dýni, vysvětluje její zdravotní benefity a kromě jiného také nabízí svůj osvědčený recept na slaný dýňový koláč. No řekněte: nevypadá lákavě? A přitom je recept docela jednoduchý, takže ho…
Z březnové Meduňky: Duše – naše podstata
Hlavní téma březnové Meduňky zní Otevírání duše a studánek. Jistě za sebou rádi zanecháváme letošní zimu a připravujeme se na jaro, které je časem obnovy a znovuzrození pro tělo i duši. A právě o duši a jejích potřebách napsala do bžeznové Meduňky moc…
Dnes je Světový den ledvin
Ledviny jsou nesmírně důležitým orgánem a jistě si zaslouží mít „svůj“ den. Oslabené ledviny jsou zdrojem řady potíží, u některých bychom na první pohled souvislost ani nehledali… Péči o ledviny pomocí silných bylinných směsí jsme věnovali článek v lednovém čísle Meduňky, autorka Zdeňka…
Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: březen
Regenerace po nemoci Dobrý den,obracím se na vás s prosbou o pomoc. Měl jsem od vás již dvě kúry a moc mi pomohly. Přišel jsem k vám s bolestmi břicha a podbřišku po prodělaném ozařování. Po druhé kúře potíže výrazně ustoupily. Bolesti podbřišku…
Inspirace k práci na sobě: Transformace vědomí jako cesta ke svobodě
Co si máme představit pod pojmem „transformace vědomí“? „Jak se to dělá“? A co tím získáme? Nejen o tom jsme si před časem povídali s Tomášem Keltnerem, autorem knih Tajemství kříže a Vyšší dívčí, které v roce 2019 vyšly v reedici v našem…
Recept na víkend: Džem z červené cibule
Cibuli opravdu není třeba představovat – v kuchyni je základem většiny receptů, prim hraje v pokrmech jako je cibulačka, cibulový koláč nebo cibulové kroužky. Méně známý je výborný cibulový džem nebo cibulové čatní, které zpestří chuť masa, sýrů a podobně. Vyzkoušejte osvědčený recept…