Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: leden 2024

Oslabení a virová nálož

Jeden z nejnáročnějších měsíců v roce je za námi. Konec každého roku je náročný jak po psychické, tak i fyzické stránce. Koncem roku 2023 provázela mnoho lidí viróza, nezřídka i covid. Pro mnoho lidí je prosinec psychicky nejtěžším měsícem v roce. Vymýšlení a shánění dárků, domácí kolotoč, finišujeme v zaměstnání, abychom do nového roku vstoupili bez restů. To vše nás oslabuje, řekla bych, že poslední roky i více. Snažíme se udržovat ve zdraví, užíváme vitaminy, potravinové doplňky atd. A stejně jsme nemocní, oslabení a unavení.


Říká se: „Dobrého po málu“. I zdravé věci ve velkém množství mohou způsobovat potíže. Nedávno jsem s mladým mužem řešila výrazné zhoršení pleti. Na obličeji měl zarudlé boláky, které někdy na určité potraviny reagovaly a jindy zase ne. Podle podrobného testu na Salvii jsme mimo jiné zjistili poruchu střevního mikrobiomu a přemnožené přátelské bakterie ve střevech, které se z přátelských staly patologické. Několik měsíců užíval probiotika a prebiotika. Časová osa nám napověděla možnou souvislost s jejich nasazením. (Nešlo o počáteční zhoršení a následné zlepšení). Domluvili jsme se, že v tuto chvíli nebudeme nic nasazovat a pouze přestane užívat stávající doplňky stravy. Po měsíci jsme se znovu viděli a pleť se výrazně zlepšila – to nás utvrdilo v tom, že dané přípravky muži neseděly. Šli jsme na základní příčinu potíží, kvůli které si přípravky vzal. Příčinou byly toxiny v játrech, které způsobily přecitlivělost na laktózu a některé další potraviny. Kúru jsme sestavili z přípravku na játra – LiverDren, přípravku zaměřeného na metabolické toxiny – Metabol a bylo třeba dosladit střevní mikrobiom, zvolili jsme Embrion – ten střevu pomáhá navrátit jeho přirozený mikrobiom.

Podobných příběhů mám více. Byť v dobré víře, nadužívání ani kvalitních doplňků stravy (včetně přípravků Joalis) organismu nesvědčí. Průběh bývá téměř identický: Mám problém s …. a beru to, to, to, a to a to…. Organismus je ve stejném chaosu, jako kdybychom neužívali nic. Nutíme jej k mnoha činnostem najednou.Teď se po náročném závěru roku projeví únava, nespavost, pálení žáhy, zhoršené trávení, virózy apod. Hektický prosinec si vybírá svou daň a když nám není dobře, máme tendenci vzít si celou řadu přípravků.

Co tedy dělat? Ideální cestou je navštívit terapeuta, který testem na Salvii zjistí, co je pro vás nejvhodnější a kde je ta příčina. Pokud tento postup z nějakého důvodu není možný, zamyslete se nad tím, kdy potíže začaly a co jim předcházelo. Já budu ve svých doporučeních mluvit o přípravcích Joalis, protože s nimi pracuji. Podobně můžete pracovat i s jinými vyzkoušenými doplňky stravy. Vyberte si přesně zacílené přípravky a ponechejte je alespoň 2–3 týdny, pokud jste je již užívali, pokud ne, doberte je celé. Neměňte je po pár dnech, ani bezhlavě nepřidávejte další. Neustálé měnění či přidávání výsledky nepřinese.

Kombinace při krátkodobých potížích:
Únava, potíže se spánkem – ze stresu:
Streson – stres
Depren – únava, vyčerpanost, potíže se spánkem
Pálení žáhy, nepohoda v zažívání:
Gastex – žáha, žaludeční nepohoda
Hepar – jaterní okruh
Activ-Acid – odkyselení
Viróza, únava:
Gripin – respirační viry
Imun – základní přípravek pro imunitní systém
RespiDren – dýchací systém
SinuDren – dutiny (rýmy)
Vyberte podle obtíží mezi RespiDrenem a SinuDrenem.

Kombinované dlouhodobější potíže:
Prodělali jste virovou infekci a od té doby máte stále nějaké potíže? Jednou jsou to dýchací cesty, pak zánět močových cest, pak bolí klouby, za několik dní nespíte, poté jste unavení, bolí vás hlava a stále dokola. Pokud je vám tento popis povědomý, použijte tuto trojkombinaci (doberte ji celou):
Joalis Imun (imunitní systém)
Mediator (zánětlivé procesy v těle)
IK Mix (častá nemocnost, chronické potíže)

Děkuji vám za přízeň a přeji vám ať nový rok je začátkem nového pozitivního období a provází vás jím pevné zdraví!
Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku