Meduňka

Velikonoční recept pro vás:

Nabízíme recept na méně známý velikonoční pokrm. Vybrali jsme ho pro vás z knihy Babiččino kuchařské umění od M. Šebestové. (knha vyšla v meduňkové edici a můžete ji získat přes náš e-shop. www.obchodmedunka.cz)

Velikonoční sekanina
Uvaříme menší telecí osrdí se ¼ kg vepřového masa v osolené vodě, k tomu přidáme nakrájenou cibuli a obvyklou polévkovou zeleninu. Asi za hodinu maso vyndáme, vychladlé usekáme nebo umeleme. Přidáme sůl, pepř, citronovou kůru, majoránku, 2 stroužky utřeného česneku, 1 vejce, polovinu osmažené cibule na sádle a dle potřeby strouhané housky.
Vše dobře promícháme, vložíme do vymazaného, houskou vysypaného pekáče a asi hodinu pečeme. Může se jíst teplá s opečenými brambory nebo studená s chlebem a okurkou.

Dobrou chuť!