Meduňka,  Pro inspiraci,  Rozhovory

poly_dštění MUŽŮ: rozhovory s muži, nejen o mužích…

V našem vydavatelství vyšla kniha rozhovorů se sedmi zajímavými muži, její autorka Markéta Vostrá pro ni vybrala zajímavý, neobvyklý, a zároveň hravý název: poly_dštění MUŽŮ. Markéta se těchto „sedmi statečných“ – sedmi osobností, kteří působí v různých oblastech života, ptala po svém a trochu jinak, než bývá většinou při rozhovorech obvyklé, a vznikla kniha „rozhovorů bez zábran“, která čtenáře nepochybně zaujme. Markéta pány vyzpovídala důkladně, o čemž svědčí i rozsah knihy (336 stran), knihu zdobí fotky od Pavla Ovsíka a Stanislava Vítečka. A kdo jsou tito muži? Igor Chaun, Jaroslav Vydržel, Zdeněk Sokol, Petr Bendl, Jaroslav Kovanda, Miloš Vacík a Julius Hůlek. Vybrali jsme ukázku z jednoho rozhovoru, abyste si mohli udělat sami představu. Knihu, která může být i velmi pěkným vánočním dárkem, získáte na našem e-shopu.


Cesta změny

Jak se z Jaroslava Kovandy stal Akar Rasol?
V březnu roku 2020 u mě byla na konstelacích Ramona Siringlen. Přibližně za dva dny mi napsala, že se jí ukázalo jedno z mých jmen „mé“ duše a to jméno je Aka. Probudil jsem se další den s tím, že už nemohu používat jméno přidělené jméno a požádal jsem Ramonu o další … a přišel Rasol. Chtěl jsem si ho hned dát na facebook, ale nějak to nešlo. V červenci mi dělala rozbor snu Radka Ardenae a mimo jiné mi sdělila, že jméno by mělo být posíleno o písmeno „r“, tedy na Akar Rasol. Facebook to okamžitě vzal a tak od července roku 2020 používám jméno Duše.

Co toto jméno vyjadřuje konkrétně?
A – posílení
KA – Duše – Vědomá duše se schopností dovést ostatní duše k sebeuvědomění
R – posílení pro pobyt na Zemi ve 3D, protože vibruji na jemných frekvencích a pobyt ve hrubohmotných sférách je pro mě náročný zejména na množství vynaložené energie
RA – počátek, Zdroj, vidím u lidí jejich skutečnou podstatu, poslání a mám pro ně jasné informace, jakými fyzickými kroky dospět k celistvosti
SOL – sluneční kvalita, schopnost oživit skutečnou podstatu člověka, aby plně projevil svůj potenciál přínosu pro pozemskou harmonii, všeho a všech

Akar Rasol – to jméno nezní moc česky…
I když jsem se narodil sem, do Čech, jsem druhými viděn jako Strážce Slovanů a jsem nad všemi rasami. Jsem inkarnován jako lidská bytost, která nerozlišuje národnosti, rasy, barvy pleti. Vidím nitro člověka a vždy se zaměřuji na jeho podstatu, to ale neznamená, že dovolím na sobě parazitovat těm, kteří na svoji podstatu zapomněli.

Kdy jsi začal vědomě chápat, že se tvůj „obyčejný“ život začíná markantně proměňovat?
V lednu roku 2004 jsem byl u kineziologa a informace, které mi předal, otřásly mým hmotným pohledem na svět… otevřelo se mi vidění.

Vnímal jsi už v dětství určitou odlišnost ve vidění světa i života?
Ano, ve čtyřech letech jsem odmítl jít do školky a po vstupu na základní školu jsem začal prožívat vnitřní bezmoc – nechápal jsem, proč se chodí do školy, proč se spolužáci chovají tak, jak se chovají a učitelé taky a celý ten proces – sedět v lavici, psát, muset se učit… Ta nucená povinnost mě ničila. Začal jsem vidět, jak se kdo chová, byli pro mě čitelní a předvídatelní.

Kdo tě poprvé upozornil na to, že bys měl pracovat nejen sám se sebou, ale i s druhými?
Jednak ten kineziolog a o rok později i moje reiki mistrová, která se mě na nic neptala a prostě začala lidem, kteří potřebovali pomoci, dávat moje telefonní číslo. Říkala mi, že vím, co s nimi mám dělat, i ona sama mě požádala o pomoc. Dal jsem ji informace a vyčistil ji linie mistrů.

Jak se pak rozvíjela tato cesta a tvá pomoc druhým?
Začali mi pro ty, kteří hledali odpovědi dlouhá léta, chodit zásadní informace. Lidem začaly odcházet fyzické bolesti nebo například během několika minut zmizela vysoká horečka u malého dítěte. V nemocnici si lékaři nevěděli rady s půlročním chlapečkem, odpojili ho od přístrojů. Položil jsem na něj ruku, promluvil jsem s ním na úrovni duše, přestal plakat a nastoupil cestu uzdravení se. Jiný příklad, kdy jsem hovořil na úrovni duše s mužem, který měl již větší část močového měchýře odumřelého nádorem. Druhý den po rozhovoru vstal z postele a odejel pracovat na chatu a tři týdny po tomto rozhovoru při lékařském vyšetření byl močový měchýř zcela zdravý.

Jsi hodně aktivní na sociálních sítích, doslova probouzíš lid, jaké máš ohlasy?
Lidé píší, že mé statusy jim přichází vždy v pravý čas. Třeba se ráno probudí a „něco jim chybí“ otevřou počítač a vyskočí na ně můj komentář nebo příspěvek, který přesně zodpoví jejich niterné otázky.

Toto funguje naprosto skvěle. Pokud se člověk ptá, odpověď mu přijde.
Řekl bych to asi tak, Existence mě zcela vede. Kolikrát se mi ani nechce, přesto musím, protože to prostě někdo potřebuje. Dám to do virtuálního prostoru a lidé děkují.

Témata současné doby
Jak vnímáš současnou dobu, co se konkrétně děje s lidstvem?
Existence vytváří podmínky i v podobě tlaku, aby každý jednotlivec našel sebe sama – boží částečku, která je součástí Celku – Boha. Lidé ztratili kontakt s Bohem – Celkem – Existencí a nyní je na ně vyvíjen právě tento tlak, aby se probudili, aby našli smysl a poslání, se kterým sem původně přišli. Jsme v zásadní době na klíčovém místě a je nutné najít sebe sama, proto ten obrovský tlak a zdánlivý chaos…

 

Koupit Meduňku