Meduňka,  Pro inspiraci

Horoskop na květen 2021

Začíná nám další měsíc a je tu i obvyklý měsíční horoskop, tak se podívejte, co nás čeká a vstupte do nového měsíce správnou nohou!

Beran
Ačkoliv můžete mít chuť na pracovní aktivity v oblasti domova, buďte obezřetní. Jinak se snadno dostanete do konfliktu s rodinnými příslušníky. Pokud se ale zaměříte na hmotnou stránku života v jiných sférách, mělo by se vám, až na výjimky, hlavně v prvních dvou dekádách dařit.
Rada: Nezapomínejte na duchovní rozvoj.

Býk
Nejlepší bude prostředek měsíce. Budete mít k dispozici většinu pozitivních schopností k tomu, abyste si splnili vaše sny. Přizpůsobte tomu Vaše činy. Úvodem měsíce pozor na soustředěnost, ke konci května se můžete setkat s podvody a „mlžením“.
Rada: Mějte v symbióze vnější a vnitřní svět.

Blíženci
S každým dalším dnem budete cítit, že je vám vesmír nakloněn. Ruku v ruce s tím ovšem přichází pokušení, jak toho zneužít. Zapracujte na upřímnosti nejenom k druhým, ale i sami k sobě. Když ještě přidáte pracovitost, dosáhnete úspěchu.
Rada: Rozvíjejte trpělivost.

Rak
Květen vám dodá energii i odvahu. Je tedy nejvyšší čas překročit vlastní stín. Využijte k tomu první dvě květnové dekády, protože poslední dny v měsíci již můžou být komplikovanější. V nich se zaměřte na práci s podvědomím.
Rada: Všechny činnosti vykonávejte s vědomím sebe sama jako pozorovatele.

Lev
Možná se vám nebude chtít tolik pracovat a lenost bude vítězit. Protipólem může být příliš práce plné překážek. Oboje se změní v poslední květnové dekádě. Hodně pomůže, když budete komunikativní a otevřeni informacím.
Rada: Praktikujte karma jógu.

Panna
Většinu května si můžete užít za předpokladu, že dokážete akceptovat odlišné představy o životě u druhých lidí. Poslední dekáda přinese zásadnější zkoušku. Vesmír prověří, zda se dokážete povznést nad maličkosti. Malicherný přístup není vhodný.
Rada: Méně je někdy více.

Váhy
V první dekádě si dejte pozor na to, co si přejete. Nepřiměřenost by se vám mohla vymstít a způsobit zklamání. Další květnové dny se vám bude dařit. Najděte si čas na přátele a různé společenské události, které vás „polijí živou vodou“.
Rada: Soucitnost je ctnost, ale jen když vychází zde srdce.

Štír
Květen je pro Štíry zkouškou, jestli dokážou najít harmonii mezi radostmi a povinnostmi. Další důležitou věcí, na které byste měli zapracovat, je odpuštění. Život není černobílý a podle toho k němu přistupujte.
Rada: Bhakti jóga vás posune na vaší pouti dál.

Střelec
Zkuste se více energeticky uzemnit. Hlavně od druhé dekády přichází období, kdy můžete mít spoustu plánů, nápadů a cílů. Jakkoliv se můžou na první pohled zdát duchovně na výši, je zde nemalé riziko iluzí a růžových brýlí.
Rada: Átmavičára vám pomůže rozlišit, co je podstatné a co ne.

Kozoroh
První dvě dekády jsou plné energie nabízející pracovní výkonnost a touhu získat majetek. Na tom není nic špatného, jestliže dokážete udržet ambice v mezích tak, aby se nenarušily mezilidské vztahy. Nejohroženější je v tomto směru rodina.
Rada: Najděte si pravidelný čas na meditaci.

Vodnář
Jestli můžete, vyčkejte se všemi důležitými činy na poslední květnovou dekádu. V ní se energie více nakloní na vaši stranu. Ale aby z toho byl nějaký hmatatelný výsledek, nesmíte zůstat pouze u mluvení nebo přemýšlení.
Rada: Silná vůle je důležitá schopnost.

Ryby
Od druhé dekády dojde k posílení vnitřního života a/nebo vztahu k umění. Přesto máte před sebou mnoho úkolů. Hlavně se soustřeďte na to, jakým způsobem komunikujete s druhými lidmi a jak zpracováváte informace okolo vás.
Rada: Vnitřní rádce vám pomůže.

Připravil Pavel Hanzal, www.pavelhanzal.cz

Pro Meduňku

Koupit Meduňku