Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: listopad 2022

Záněty středního ucha


Můj pětiletý syn trpí na opakované záněty středního ucha, které se začaly objevovat po nástupu do školky, do té doby býval zdravý. Nyní ho trápí častá nemocnost, téměř každé onemocnění začne rýmou, později se občas přidá i kašel, bolest uší se ale objeví pokaždé. Problémy ustoupily v létě, ale i tak měl potíže. Jakmile se koupal a ponořil hlavu pod vodu, už si stěžoval na bolesti v uchu a trvalo několik dní, než to odeznělo. Několikrát jsme skončili na pohotovosti na píchání uší, opakovaně užíval i antibiotika. Můžete mi na tyto obtíže doporučit nějaké přípravky Joalis?

Děkuji moc, Štěpánka

Dobrý den,
podle vašeho popisu je hned několik příčin, které je potřeba odstranit. Abychom nezpůsobily detoxikačním projevem bolest uší, rozdělíme přípravky do více kúr.

Zánět středního ucha je noční můrou rodičů malých dětí (a samozřejmě i dětí samotných). Zánět nastupuje velmi rychle, při uložení do postele dítě nejeví žádné známky potíží a po několika hodinách se probudí s prudkou bolestí a pláčem.

Stěžejní roli při zánětu středního ucha hraje bubínek a Eustachova trubice, která spojuje střední ucho s nosohltanem. Problém nastane, pokud infekce pronikne do této trubice, což se při infekcích horních cest dýchacích, spojených s rýmou, děje poměrně často. Vlivem infekce trubice oteče a začne se v ní hromadit tekutina, hnis a ten bolestivě tlačí na bubínek. Předejít těmto nepříjemnostem se dá jen dobrou imunitou a při onemocnění dbát na „ředění “ rýmy (například spreji s mořskou vodou, pitným režimem). Vhodné – u někoho dokonce zásadní, je také snížit příjem zahleňujících potravin (mléčné výrobky, cukr, mouka a jejich kombinace).

Co se týče detoxikace – v dýchacím systému včetně dutin, nosohltanu a oblasti uší budou již vlivem opakované nemocnosti vytvořena infekční ložiska, která tato místa oslabují a tím jsou méně chráněná před dalšími infekcemi i toxiny.
Ze všeho nejdříve si „předčistíme“ oblast uší, abychom následnou detoxikací (detoxikačním projevem) uši nezhoršili. Použijeme dětský přípravek Bambi Auricul a ten začne syn užívat samotně. Případný detoxikační projev bude mírný a nebude podporován uvolněním ložisek z nosohltanu a dutin.

Po deseti dnech přidáte Bambi Nasal, ten se používá při časté nemocnosti, která začíná rýmou a záněty dutin. Pravděpodobně se spustí rýma (detoxikační projev) ­– někdy bývá hustá a trvá i několik dní. Pohlídejte, ať má syn dostatek tekutin a snižte příjem zahleňujících potravin. Projev nepůjde do uší a zůstane v podobě rýmy. Zároveň přidejte Bambi Imun – přípravek, který pomůže imunitě navrátit správnou funkci, pomůže také s odstraněním případných reziduích antibiotik.

Po vybrání přípravků je potřeba ještě jedna kúra. Je nutné celý proces dokončit, abychom nejen ulevili na několik týdnů až měsíců, ale aby byl syn zase dlouhodobě zdravý.
Tato kúra bude obsahovat detoxikaci plic a dýchacího systému a střev. Jedná se o tyto dva přípravky: Bambi Bronchi – pročistí dýchací systém, tedy vstupní bránu mnoha infekcí a Bambi Symbiflor – na obnovu střevního mikrobiomu. Stav střev hraje významnou roli v imunitě a zahleňování.

Ještě jednou pro přehlednost – 1. kúra:
Bambi Auricul užívá 1x denně samotný, po deseti dnech přidáte Bambi Nasal a Bambi Imun, oboje 1x denně, do dobrání všech tří přípravků.

2. kúra:
Bambi Bronchi a Bambi Symbiflor 1x denně, využívá se celé balení.

Přeji brzké uzdravení a stálé zdraví, Vlaďka Málová

Vlaďka Málová
Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku