Knihovnička Meduňky

Z meduňkové knihovničky: Rozumíte působení vesmírných energií?

Vesmírné energie ovlivňují vše kolem nás a samozřejmě i nás, lidi.  Pro ty, kteří by se chtěli o tomto tématu dozvědět něco víc, je určena kniha Jarmily a Jaroslava Průchových Vesmírné energie s podtitulem Dokonalost v jednoduchosti. Kniha je 42. titulem naší edice Knihovnička Meduňky a stejně jako ostatní knihy z této edice ji můžete získat přes náš e-shop. www.obchodmedunka.cz  nebo www.knihovnickamedunky.cz  Paní Jarmila Průchová se věnovala studiu makrobiotiky několik desetiletí a bohužel už mezi námi není, ale informace, které spolu se svým synem Jaroslavem do této knihy vložila, mají nadčasovoou platnost a pozornému čtenáři umožní porozumět mnohým zákonitostem světa kolem nás.  Nabízíme ukázku…

Opravdový muž – po mužsku jednoduše a stručně
Text o opravdové ženě by byl po žensku o něco méně stručný, a ne tak jednoduchý. Právě pro to, že bez diskusí jsou (opravdový) muž a (opravdová) žena dvě velmi odlišné bytosti, s mnoha odlišně fungujícími miliardami odlišných buněk. Obory vědy a medicíny, které stále ještě tuto skutečnost neberou jako základ svého myšlení a jednání, pomáhají k všestrannému chaosu, který už minimálně sto let mimořádně komplikuje uspořádání lidské společnosti na naší planetě. Na vypočítávání zásadních odlišností by padly stovky stránek v odborné publikaci. V běžném životě však pro vzájemné porozumění všech se všemi jistě postačí běžná řeč, pokud možno s přesnými, ale zcela běžnými slovy.
Z tohoto hlediska stačí citovat základní odlišnost: ženy jako zárodečné buňky neprodukují spermie, muži jako zárodečné buňky neprodukují vajíčka. To proto, že během mnoha milionů let vývoje člověka (z buňky do bytosti dvounožce-savce) jedna část mužských buněk přijímala ve větším množství rozptylující energii, přicházející z vesmíru, a vytvářela (vytváří) rozptylující se spermie. Jakýsi energetický minus. Naopak jedna část ženských buněk přijímala ve větším množství kompaktnější, hutnější energii, vycházející z otáčení Země. Ta v těchto bytostech, dotýkajících se této Země, vytvářela (vytváří) kompaktní, hutná, pevně usazená vajíčka. Jakýsi energetický plus. Téměř každý savec-dvounožec-člověk už ví nebo tuší, že plus a minus (žena a muž) se přitahují. Naopak plus a plus nebo minus a minus se odpuzují. Důležitý dodatek: platí to jen tehdy, pokud je hmota (tělo), kterou tyto energie oživují, neporušená, jinak řečeno zdravá. A obou energií má ze zdravé životosprávy dost.

Muži v moderním světě
Ženy často musejí přebírat jejich roli. Protože (v moderním světě) synům už od raného dětství dávají žensky přeslazenou, žensky měkoučkou stravu a kupují ňuňavé plyšáčky. Z toho nevyroste chlap, který se v osmnácti umí oháněti sekerou , kladivem, šroubovákem – a má zdravé sebevědomí. Muž bez vlastností chlapa naopak ztratí mužnost i schopnost zajistit za všech okolností to podstatné pro rodinu. I z havarijního bytu udělá útulný byteček, auto zatím nahradí opravenými vyřazenými bicykly, vydělá něco navíc na brigádě – a přitom je vděčný za (mužně pikantní) fazolový guláš s množstvím cibule a (pro muže nutné) kořenové zeleniny. Mužsky mužné dozrávání pak automaticky přijde. Včetně peněz a utužování rodinného pouta. Stručně: muži začnou poctivě hrát svou roli.

O chorobách moderních mužů
O tom se už mluví stejně dnes a denně jako donedávna o nemocích žen. (Jedovatá připomínka: nemocné muže ošetřují drtivou většinou zdravé ženy. Nemocným – sladkosti nakupujícím – mužům dávají u pokladen účtenky většinou zdravé ženy.) Věcně: všechny choroby moderních mužů jsou zbytečné. I ty nejdiskutovanější. Například problémy s prostatou a plno s ní spojených cizích slov a dnes běžných doplňků stravy. V době druhé světové války se jedlo skromně a jednoduše, nemocí ubývalo, slovo prostata bylo takřka neznámé. Dnes rakovina prostaty údajně hrozí téměř všem mužům. Dne 5. března 2014 přinesl denní tisk zprávu, že na rakovinu prostaty zbytečně zemřou v Česku každý den 4 muži. K omylu o údajné rakovině prostaty téměř všech mužů příklad z dneška: Pracovně velmi zatížený právník, dnes pětasedmdesátiletý, byl před dvaceti pěti (25) roky podroben již několikáté operaci pro recidivu zhoubného ledvinového Grawitzova nádoru s metastázami a rizikem rakoviny prostaty. Lékaři nedávali naději. A přesto: současný nález z ultrasonografického pracoviště ze dne 26. 1. 2017 (!!!) kromě jiných mimořádně pozitivních hodnot konstatuje stav, v němž „maligní struktury nelze prokázat, paraort bez patologických uzlin, malá pánev bez průkazné patologie, prostata do 4 cm.“ (Rozměry zdravé prostaty 3,5–4,5 cm.) Skvělý stav. Díky kamarádce, která pochopila zákony světa energií a před 25 lety začala beznadějnému pacientovi vařit (a dodnes vaří) makrobiotiku z potravin, které mají mimořádné kvality energií a jsou v Pásmu zdraví.

Vliv jídla na mužské zdraví
Je zásadní. Dobře, že už je konečně možné o tom mluvit. Ovšem ta možnost je bohužel totálně a globálně rozředěna a ničena stovkami protichůdných rad, možností, trendů, umělých doplňků. Ale nejčastěji zmiňované usazování tuku, artróza, dna, stres a takzvaná nachlazení včetně všech nejvážnějších zdravotních problémů nejsou pohromou přicházející z nebe nebo z pekla. Realita (příčina) je jednoduše pozemská a tkví ve vztahu mezi potravinami a chorobami.

Mužská vitalita obecně
Její úpadek potvrzuje mnoho tisíc stránek s nejrůznějšími statistikami. Existují také stovky tabulek se slavnými DDD – denními doporučenými dávkami různých součástí stravy. Nebo s normami a dalšími mechanicky vypočítanými návody. Pracovali a pracují na nich tisíce vědců z celého světa. Přitom je všechno jinak. Stačí dvě tabulky s potravinami – a nemocemi. Kdo je pochopí a využije, získá to nejcennější: schopnost své tělesné schránky měnit svým vlastním přičiněním neustále k lepšímu, vylučovat, co škodí – a vysílat signály typu: toto a takto ne …toto a takto ano. Je dobré a nutné ty signály dobře vnímat. Člověk není jen mozek. Člověk je celé tělo se vším všudy. A tento celek je nesčíslněkrát efektivnější než samotný mozek…

 

 

Koupit Meduňku