Meduňka,  Recepty,  Zdraví

Recept na víkend: Quinoa s houbou šitake

Tento recept je součástí článku naturopatky Ivety Kulhánkové Abeceda zdraví, který najdete v květnové Meduňce. Iveta se v něm věnuje goji a houbám, a právě houba šitake, je součástí tohoto zajímavého receptu.
Pokud se do něj pustíte, ať se vám povede!

Suroviny pro 2 osoby: 8 klobouků houby šitake (pokud jsou sušené, nechte je přes noc namočené ve vodě), 1 červená kapie, 1/2 velkého pórku, 3/4 hrnku quinoy, 1 a 1/2 hrnku vody, 1 dcl suchého bílého vína, 3 polévkové lžíce čerstvě nasekané petrželky, 1 polévková lžíce olivového oleje, 5 kuliček čerstvě rozdrceného černého pepře, špetka soli 

Příprava: Quinou spaříme vroucí vodou a poté zhruba 15 minut vaříme v lehce osolené vodě. Na konci přimícháme 1/2 lžíce olivového oleje, nasekanou petrželku a půlku pepře. Důkladně promícháme a necháme v zaklopené nádobě odstát, dokud se nevsákne všechna voda a než připravíme zeleninu. Pórek, papriku i houby nakrájíme na tenké plátky. Na pánvičce rozehřejeme 1/2 lžíce olivového oleje a lehce osmahneme pórek, poté přidáme houby a papriku, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme dusit, dokud není zelenina měkká. Quinou se zeleninou můžete promíchat nebo servírovat vedle sebe.  

Koupit Meduňku