Meduňka,  Pro inspiraci,  Recepty

Inspirace do kuchyně… hrachové placičky

Následující recept nám poslala naše spolupracovnice, klinická naturopatka Iveta Kulhánková.
„Zrovna včera jsem uvažovala, jak zužitkovat, co mi zbylo z hrachové polévky a vymyslela jsem placky. Jde o celkem zdravý recept, a tak vám ho posílám…“, píše Iveta. Děkujeme a rádi ho zveřejňujeme…

Suroviny:
krajíc chleba – klidně starší, hořčice, zbytky zeleniny na salát – v tomto případě jarní zelí, brokolice, mrkev na zálivku: šťáva z citronu, olivový olej, umeocet, cukr, hrášek, který zbyl po propasírování rozmixované hrachové polévky, ovesné vločky, vejce, koření dle chuti: sůl, pepř, kurkuma, uzená paprika, čubrica, oregáno (je možné přidat i prolisovaný česnek, případně zbytky šunky, uzeného,…)
lžíce oleje na smažení

Postup:
Zbytky propasírovaného hrášku smícháme s jemnými ovesnými vločkami, vajíčkem, osolíme a dle chuti okořeníme. Vytvoříme placičky, které opékáme na pánvi z každé strany cca 5 min.
Mezitím připravíme salát tak, že najemno nakrájíme zbytky zeleniny, zakápneme olivovým olejem, přidáme trošku ume octa, citronové šťávy a cukru. Důkladně promícháme.
Starší krajíc chleba rozpečeme v topinkovači a potřeme hořčicí.
Podáváme placičky s chlebem nebo na chlebu a salát.
(Hrachovou polévku jsem dělala ze zbytků pučálky, takže opravdu nepřišlo nazmar vůbec nic.)

Koupit Meduňku