Meduňka,  Pro inspiraci,  Rady a tipy

Jarní věnec pro radost

Efektní jarní věnec, vyrobený ze zbytků látek, můžete použít k volné dekoraci interiéru nebo k zavěšení. Jeho výroba je jednoduchá a zvládnou ji samostatně i starší děti. Věnec můžeme užít opakovaně po několik sezon, jeho základ lze pokaždé dozdobit originálními či sezonními doplňky.

Co budeme potřebovat?
Na výrobu věnce budete potřebovat polystyrénový korpus (zvolili jsme korpus o průměru 24 cm), zbytky látek, ideální je kombinovat různé materiály, my jsme použili tenkou plsť (1 mm) ve slunečnicové žluté, bílou lehkou síťovinu a potištěnou bavlněnou látku. Dále potřebujeme nůžky na textil, háček na háčkování o síle alespoň 3 nebo silnější špejle, k dozdobení se hodí stužky nebo (umělé) květiny

Jak na to?
Nejdříve si z látek nastříhejte čtverečky o hraně 3-5 cm, nemusí být nijak pravidelné. Menší čtverečky budou na věnci působit uhlazeným dojmem, větší mu dodají objem a střapatost.
Háčkem nebo špejlí udělejte do korpusu vpich asi 1 cm hluboký. Položte na čtvereček bavlněné látky nebo plsti jeden nebo dva čtverečky síťoviny, položte háček přibližně do středu čtverečků. Háčkem vtlačte obě látky do připraveného otvoru v korpusu. Napoprvé možná budete mít pocit, že to jde špatně, ale během chvilky získáte cvik.
Pokračujte po celém korpusu a vpichujte látku jednu vedle druhé. Nezapomeňte na vnitřní a vnější strany věnce, případná volná místa zaplňte menšími čtverečky. Nakonec vše zkontrolujte a přečnívající čtverečky upravte.
Věnec je hotový, můžete ho zavěsit na tenkou stužku nebo…… třeba dozdobit opulentními jarními květy a umístit jako solitér do interiéru.
Ať vám přinese radost!

                                                                    Ing. Markéta Růžena Vopičková, Ph.D.

Koupit Meduňku