Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: únor 2024

Ekzém na rukách

Dobrý den, mám potíže s ekzémem na rukách a ráda bych zkusila Joalis. Dívala jsem se na web, ale nevím, který z přípravků vybrat. Mám téměř dvouletou dceru, myslíte, že také bude mít ekzém? Manžel je alergik a já vlastně také. Jako malá jsem mívala alergie a někdy ekzém. V pubertě mi problémy zmizely a měla jsem na dlouhou dobu pokoj. V těhotenství se mi znovu na chvíli ekzém vysypal. Minulou zimu jsem měla ruce hrozné. Nejen v mrazivých dnech, ale dá se říct celou zimu. Od jara až do podzimu mě žádný ekzém ani alergie netrápí a od listopadu se zase objevuje. Celoročně mám sušší kůži na rukou a v zimě to je hrůza. Co bych si měla koupit? Dcerku stále kojím. Děkuji za pomoc a radu, Aneta

Dobrý den, děkuji za zaslání dotazu. V poradnách často řešíme potíže s kůží, a to celoročně. Ve své poradně jsem několik let informační medicínu doplňovala používáním přístroje Mary Stagss Detox. Je to takzvaná detoxikační vanička, jedná se o speciální koupele. Já na ně používala kohoutkovou vodu a vypozorovala jsem, že každý rok se začátkem zimního období začala voda „chovat“ velmi odlišně. V té době začalo také vždy chodit více klientů s ekzémy a praskající kůží na rukou, někdy i na nohou.
Změna kvality vody je jednou z vnějších příčin a v tomto období velmi výraznou. Proto v takovém případě volím i trochu odlišnou kúru a postup detoxikace. Čím častěji myjete nádobí, ruce atd., tím více se kůže vysouší. Do své koupele využijte dětský olej a uvidíte, jak to kůži celkově prospěje.

Další neméně důležitý vnější faktor je výběr správného krému. V zimě bychom neměli používat na ven hydratační krémy. Krém by měl vytvořit ochranný film, který chrání kůži před mrazem a tím i vysoušením a praskání kůže. Ve vašem případě budou hrát roli i hormony.

Kůže odráží vnitřní prostředí organismu. Z pohledu čínské medicíny souvisí kůže nejvíce s okruhem plic a stavem střev. Důležitou roli hraje i jaterní okruh, kůže hodně svědí v typických jaterních místech.

Píšete, že kojíte a dcerce jsou téměř dva roky. Můžete již začít s detoxikací a doporučím vám přípravky aplikovat natíráním na pokožku (i kvůli kojení). Detoxikace bude jemnou formou probíhat i u vaší dcerky, což pro ni bude jen ku prospěchu (vzhledem k zatížení obou rodičů). Jste alergik od mala, detoxikace by měla obsahovat více kúr, aby se postupně odstranilo co nejvíce příčin.

Zimní období ještě chvíli potrvá, proto první detoxikační kúru zvolíme jemnější, abychom předešli detoxikačním projevům a dočasnému zhoršení stavu.

  1. kúra
    Joalis Anaerg
    – 3 dny 1x denně 10 kapek, poté pokračovat 2–3x denně 10 kapek. Tento přípravek řeší potíže alergického původu, kromě jiného stimuluje schopnost vylučovat toxiny z životního prostředí tedy i různé chemické látky, které jsou v prostředí kolem nás, v potravinách, vodě apod. Součástí je i detoxikace imunitních tkání a nejrůznějších toxinů, podílejících se na spouštění alergických reakcí.
    Joalis Streson 2x denně 10 kapek, při zvýšeném stresu použijte 3x denně 8 kapekStreson uvolňuje negativní stresový režim, který blokuje detoxikaci a regenerační procesy. Stres hraje velmi významnou roli, protože mění vnitřní prostředí – překyseluje a následné reakce jsou jako dominový efekt.
    Joalis Regular 2x denně 10 kapekTento přípravek pomáhá nastolovat hormonální rovnováhu, odstraňováním toxinů z příslušných orgánů a tkání.

Když by měl některý ze čtenářů podobné obtíže a neměl za sebou porod, zvolte místo přípravku Regular Lymfatex – na řešení očisty lymfatických cest.

  1. kúra
    Joalis LiverDren (játra) + Joalis RespiDren (plíce) + Joalis Calon (prostředí střeva), pokud míváte potíže s ledvinami nebo močovými cestami doporučuji přidat také Joalis Deuron – komplexní přípravek zaměřený na tento okruh.
    Pro pokračování detoxikace bych doporučila návštěvu terapeuta, který dle testování pomocí Salvie doporučí individuálně cílené přípravky do dalších kúr.

Přeji brzké odstranění potíží, Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku