Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: září 2023

Potíže se žílami

Dobrý den, prosím vás o radu, jestli a jak mohu pomocí detoxikace ulevit žílám. Momentálně se mi zase trochu ozývají. Moje maminka i babička mají křečové žíly. Mně bude 50 let a mám na bérci od těhotenství viditelnou křečovou žílu, která mě čas od času zlobí. Neumím posoudit, co ji zhoršuje, jednou za čas více naběhne a je teplejší a okolí je trochu zarudlé.
Mám sedavé zaměstnání a někdy mám pocit jako bych se polila teplou vodou, jen to jen chvilinka a zmizí to. Nohy mívám těžké a unavené, doma sedávám s podnožkou a to mi velmi ulevuje. Také mám suchou a šupinatou kůži od kolem dolů a často mě svědí.
K lékaři jít zatím nechci, ráda bych se vyhnula užívání léků anebo je alespoň odsunula na později.
Děkuji za radu, Simona

Dobrý den,
je dobře, že chcete potíže řešit dříve, než budou každodenní. Vzhledem k rodinné predispozici je vhodné se prevenci věnovat dlouhodobě.
Symptomy, které popisujete, jsou projevy potíží se žílami. Lidé popisují i bolest spodní části nohou, pálení i mravenčení, obvyklé bývají i křeče. Žilní potíže vznikají, pokud jsou ochablé žilní stěny a žilní chlopně a dochází ke stagnaci krve. Příčin může být více.
Když se podíváme na souvislosti žilního systému pohledem čínské medicíny, který využíváme při detoxikaci, zjistíme souvislosti se srdcem, plícemi a slezinou. Kvalita žilní stěny souvisí s vazivovou tkání a tedy i s játry.
První kúru budete mít pro úlevu, její dlouhodobé opakování by však nepřineslo trvalé zlepšení a hlavně odstranění příčin. Napíši vám proto i postup, jak pokračovat. Stále bude zařazen přípravek na žíly a zároveň budeme obměňovat přípravky na související orgány.

  1. kúra:
    Veron – komplex na žilní systém, zahrnuje toxiny různého typu (mikroorganismy a jejich ložiska, neodstraněné imunokomplexy atd.)
    RespiDren – okruh plic, dýchací soustavy, dutin, podřízených orgánů a tkání. Plíce mají na žíly velký vliv, také na protibakteriální imunitu, zlepšení dýchání pomůže i lepšímu okysličení krve.
    Lymfatex – lymfatický systém, porucha odtoku lymfy a odvodů toxinů vede k toxickému zatížení orgánů i tkání. Lymfa potřebuje pro svou správnou funkci pohyb a ten často při sedavém zaměstnání a nedostatku pohybu chybí.
  1. kúra
    VeHerb – detoxikace cévního – tepenného i žilního systému, kapilár, endotelo-cévního systému
    CorDren – detoxikace srdce a celého krevního oběhu (tepny, kapiláry, žíly)
    Hepar – komplex podporující vylučování nejčastějších toxických zátěží okruhu jater a má mimo jiné i pozitivní vliv na stav vaziva
  1. kúra
    VenaDren – žilní systém, přípravek zaměřený na hlubší detoxikaci odstranění chronických toxinů – nejčastěji mikrobiální ložiska
    VelienDren – slezina je cévním orgánem, krevním filtrem – odstraňuje patogeny z krve, poškozené krevní a imunitní buňky, ovlivňuje kvalitu krve, její srážlivost. Slezina ovlivňuje mnoho pochodů v těle – bližší informace najdete v publikaci Ing Vladimíra Jelínka – Abeceda detoxikace. Tato brožura dává mnoho informací o detoxikaci pomocí informační medicíny Joalis.
    Deuron – komplex podporující vylučování toxinů z okruhu ledvin a močových cest. Ledviny nemají přímý vliv na žilní systém, ale je v případě vaší detoxikace důležité, abychom měly jistotu odvodu toxinů i z této oblasti. Ledvinové otoky by zhoršovaly i potíže s unavenýma nohama.
  1. kúra
    Veron – užijte jej samotný – odvedete případné nové toxiny, doberte ho celý. Bylo by vhodné jej zopakovat alespoň 3x za rok.
    Kdykoliv můžete i opakovaně využít výše uvedený postup. Pamatujte, že i hormonální přechod ovlivňuje žilní systém, popřípadě napište a upravíme skladbu přípravků.
    Do stravy zařaďte potraviny, které obsahují rutin, vitamin C a E, lecitin, koenzym Q10.
    Přeji hodně zdraví, Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku