Meduňka,  Pro inspiraci

UŽ K VÁM LETÍ! CO? ZÁŘIJOVÁ MEDUŇKA PŘECE!!

Přátelé, měsíce se s měsícem sešel a opět můžeme společně přivítat novou Meduňku – tentokrát zářijové číslo, které na své čtenáře bude čekat (už ode dneška) na stáncích PNS a na dalších místech, kde jste zvyklí si náš časopis kupovat. Asi už také víte, že pro příznivce elektronické komunikace máme i e-verzi Meduňky, která je pro vás k dispozici na adrese emedunka.cz .

Nové číslo Meduňky přináší spoustu zajímavého a užitečného čtení, praktické, okamžitě realizovatelné rady i dlouhodobou inspiraci – jak je ostatně v našem časopise zvykem. Tak se pusťte do čtení, které jsme pro vás v našem týmu rádi připravili – a my vám za naši redakci a za všechny, kdo se na přípravě Meduňky podílejí, přejeme, ať se vám zářijová Meduňka dobře čte a ať je vám k užitku!
A jistě vás zajímá, co si v novém čísle můžete přečíst – tak tedy:
Informujeme o říjnové návštěvě proslulého lékaře a specialisty na léčbu tramatu dr. Gabora Maté, který v Praze vystoupí na konferenci a také povede workshop. Více se dozvíte v článku Věry Keilové.
Téma jsme pro zářijové číslo zvolili opravdu důležité – Dech pro život – a tomu odpovídá i rozsah článků na toto téma – je pro vás připraveno 14 stránek informací o významu správného dýchání i o tom, jak vůbec tedy správně dýchat, o možnostech podpory dýchacích cest pomocí různých bylin, o roli dechu z pohledu jógy i o dechu z hlediska psychosomatiky. Věnujeme se také duchovnímu významů dechu, protože dech je v mnoha kulturách odedávna prostředkem pro duchovní rozvoj i pro komunikaci s vyššími rovinami existence.
Září je neodmyslitelně spjato se začátkem školního roku, takže se podíváme na pozoruhodný projekt Šťastná škola, který se snaží vytvořit ze školy místo přívětivé pro žáky i učitele a přečtete si také, jak se české učitelce učilo ve třídě plné ukrajinslých dětí. MUDr. Eleková připravila článek, v němž vysvětluje, proč je tak důležité si budovat svaly – a zdaleka nejde jen o estetické hledisko, protože svaly mají z hlediska fyzického zdraví několik nezastupitelných funkcí.
V seriálu o duchovním sebeléčení se tentokrát dozvíme, jak je na svou službu lidem připravován duchovní léčitel, bylinou měsíce je řebříček obecný, a prof. Strunecká zasvěceně varuje před škodlivými účinky glutamátu a aspartátu – dvou látek, s nimiž se běžně setkáváme, na naše zdraví – a to je opravdu dobré vědět. Některé články vám budeme na totmo webu opět postupně představovat, ale samozřejmě si přejeme, abyste si Meduňku přečetli celou a měli z ní radost stejně jako my!

Mějte se hezky, milí čtenáři, přejeme příjemné září! Vaše redakce

Koupit Meduňku