Meduňka,  Pro inspiraci

VÍTÁME DUBNOVÉ ČÍSLO MEDUŇKY!

Duben, ještě tam budem – praví známá pranostika, a pokud se chystáte – obrazně řečeno – „vlézt za kamna“, rozhodně si tam nezapomeňte s sebou vzít také zcela čerstvé číslo MEDUŇKY, které na vás ode dneška čeká na stáncích PNS a na mnoha našich dalších prodejních místech. Meduňka vám bude jistě dobrou společnicí a – to nejen za kamny…
Hlavní téma tohto čísla souvisí s jarem, ale zároveň má nadčasovou platnost – věnujeme se totiž životní energii a její vazbě na naše zdraví. Jak svou životní energii podpořit, neztrácet, udržet, rozvíjet, jak jí pomáhat? O tom všem se rozepsali naši autoři v tématu ŽIVOTNÍ ENERGIE A NAŠE ZDRAVÍ, a připravili pro vás tematický blok, který se opravdu hodí – teď, na konci zimy, si leckdo povzdechne, že nemá energii, je unavený, vyčerpaný, vyždímaný, cítí se „vycucaný“ – a s tím vám mohou informace v našich článcích pomoci. Do tématu přispěli MUDr. Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán, (článek Životní energie a my), terapeutka TCM Mgr. Kristina Beranová (Zdoje naší energie), pedagožka a lektorka Milena Králová (Jak si chránit svou energii), MUDr. Tomáš Lebenhart (Právo na klid), Kryštof Čehovský (Autopatie a léčba chronické únavy), Mgr. Pavla Melánia Novotná (Energetická očista) a MUDr. Ludmila Eleková (Energie pro život). A abychom se na energii podívali i ze zcela jiného pohledu, připravili jsme pro vás článek o energii elektrické a jedné z možností její výroby alternatovním způsobem. Přečtete si, jak se žije s malou vodní elektrárnou…
Kromě tématu v Meduňce samozřejmě jako každý měsíc najdete mnoho dalšího zajímavého čtení.
„Štěstí nemá podmínku, protože je naší podstatou,“ říká v titulovém rozhovoru Martin Jotov z neziskovky Porozumění mysli. Jedním z mnoha počinů neziskové organizace Porozumění mysli, jejíž vize Tvoříme šťastnější Česko je nejen lákává, ale také je příslibem něčeho krásného, co se teprve rodí. Podle toho, jaké tyto aktivity vzbuzují zájem, je jisté, že změna je nejen možná, ale že už běží na plné obrátky. S Martinem si povídala Věra Keilová.
V tomto čísle se věnujeme také Bachovým esencím (v souvislosti s emocemi), představujeme metodu tkáňových solí, což jsou homeopaticky připravené minerály stimulující buněčný metabolismus.
Zahajujeme nový seriál Okénko do neznámých dějů, ve kterém se budeme věnovat důležitému tématu duchovního léčení. Už několikrát jsme v Meduňce představili duchovní léčitelku paní Jožku Wenkeovou, která bude spolu se svojí spolupracovnicí Zuzanou Šťastnou pro nás tento seriál připravovat.
Pokračuje seriál prof. Anny Strunecké o aminokyselinách i seriál rad a tipů pro zdraví a příjemný život od Markéty Vopičkové (Nejlepší je domácí). velikonočního mystéria se týká článek mystika a duchovního učitele Jiřího Vacka Tajemství prázdného hrobu a zcela praktický je naopak článek Markéty Vopičkové Rostliny pomáhají rostlinám růst, týkající se tzv. dopovodné výsadby, což je přirozená technika, která se v zemědělství a lesnictví praktikuje už stovky let. A to ještě rozhodně není všechno…-:)
Pokud dáváte před klasickým „papírovým“ časopisem přednost elektronické verzi, je pro vás dostupná na adrese emedunka.cz Milí čtenáři, užijte si příjemné chvíle s novou Meduňkou, ať je vám k užitku a ať vás baví!

Vaše redakce

Koupit Meduňku