Děti,  Meduňka,  Rady a tipy,  Recepty,  Rodina

Pro inspiraci: Problémy s tvorbou mateřského mléka + pitná bylinková kúra

Z říjnové Meduňky, jejíž hlavní téma je věnováno ŽENÁM, jsme tentokrát vybrali na víkend trochu netypický recept – bylinkovou kúru pro ženy – maminky, které mají problém s tvorbou mateřského mléka. Recept je součástí článku Zdeňky Vaculík Erlebachové Pečujte s láskou a silou přírody o své půvabné ženství. V tématu říjnového čísla najdete řadu rozmanité články, týkající se různých stránek života ženy – a všechny jsou užitečné a inspirativní.

Problémy s tvorbou mateřského mléka
Mnoho novopečených maminek se trápí proto, že mají málo mateřského mléka, příčinou může být vadný vývoj mléčných žláz, zánět, nespavost, trauma po porodu nebo nějaké vážnější onemocnění.
Vhodná léčba zahrnuje velmi jemnou masáž, kaloricky vydatnou dietu, chladnější koupele s natíráním celého těla a procházky. Připravila jsem pro vás recept na skvělou bylinkovou kúru podle vyzkoušeného receptu mé babičky kořenářky. Tato kúra vám pomůže spustit mateřské mléko.

Bylinková pitná kúra na tvorbu mateřského mléka
Nejprve si smícháme sypkou směs bylin: 1PL (polévkovou lžíci) fenyklu, 1PL kontryhele, 1PL majoránky, 1PL jestřabiny, 1PL semeno kopru. Směs uchováváme ve velké sklenici s víčkem v temnu po dobu maximálně 1 roku. Použití: 3 šálky denně po jídle, na každý šálek spaříme 1 kávovou lžičku směsi a necháme 15 minut vylouhovat. Pijeme zásadně chladné!

Koupit Meduňku