Meduňka

Recept pro zahřátí…

Horký rakytníkový čaj s pomerančem a medem
Zvlášť u akutních imunitních potíží jako je nachlazení nebo chřipka je důležitá dostatečná hydratace. Světlý čaj z plodů rakytníku ochucený pomerančem a medem působí při rýmě a nachlazení. Pomerančovou šťávu i med ale přidávejte až vyluhovaný čaj trochu zchladne, zachovají si tak chuť i prospěšné živiny jako vitamin C nebo enzymy (například invertázu a diastázu, které pomáhají štěpit sacharózu a škrob).

potřebujete: (4 porce)
4 polévkové lžíce plodů rakytníku
šťáva z jednoho pomeranče
med
postup:
Plody rakytníku vsypte do konvice, zalijte 1 litrem vroucí vody a nechte 15 minut luhovat.
Zcezený čaj přelijte do sklenic, přidejte pomerančovou šťávu a mírně oslaďte medem.

Recept připravila Charlotte Matysková