2019,  Archiv,  Meduňka

Obsah čísla 10/2019

Vážení čtenáři,
milí přátelé,
s velkou radostí vás vítám u říjnové Meduňky, věnované především ženám. MUDr. Tomáš Lebenhart v srpnové Meduňce řekl, že ženy dnes bohužel zvlčily. Obecně totiž najely na mužský výkonnostní a racionálnější způsob života, což následně odnášejí zdravotními i psychickými problémy. Jsou tím totiž méně ve spojení se svojí intuitivní a stále se proměňující povahou. Ve výsledku nejsou šťastní ani muži, protože se ve své síle cítí všehoschopnými ženami ohroženi.
V tomto čísle Meduňky se mnou velmi zarezenovalo stručné konstatování Jochany Hádkové o tom, že rovnoprávnost mezi muži a ženami jsme bohužel uchopili rozumově, čili mužským způsobem, a tak jsme ji zaměnili za možnost výměny rolí a jakousi všeobecnou zástupnost, kdy muži i ženy mohou dělat totéž, chovat se stejně atd. V pojetí spíše ženském, čili nikoliv tak logickém, však rovnoprávnost znamená něco jiného – naprosté respektování své odlišnosti a jiných vrozených dispozic, z nichž žádné nemají být stavěny výše, či naopak níže. Jde o doplňování jinu a jangu, tedy ženského a mužského přístupu, což je neustálé vyrovnávání dvou základních tvůrčích sil našeho světa.
Poslední dobou jsem proto čím dál víc v šoku, když v Praze potkávám dospívající a mladé lidi, z jejichž způsobu oblečení, úpravy zevnějšku, a dokonce už ani chování není na první pohled patrné, zda jde o dívku či chlapce. Vše je zkrátka unisex. Z hlediska přírodních zákonů to je však začátek konce. Jakmile totiž schází jiskření plynoucí z odlišnosti, mizí i přitažlivost, na níž je založena veškerá reprodukce. Už se tedy ani nedivím, když slýchám, že spolu někteří mladí lidé pouze kamarádí, jsou raději singl atd. Také je holý fakt, že jenom u nás v současnosti zhruba sto mladých lidí každoročně žádá o přeoperování a změnu svého pohlaví. Někteří dokonce ani nevědí, k jakému pohlaví se mají hlásit. V Německu bylo proto již dáno zákonem, že je možné uvádět své pohlaví nejen v kategorii žena nebo muž, ale uzákoněna byla i kategorie bezpohlavní.
Když k tomu připočtu páry, které jsou naštěstí ještě heterosexuální, ale čím dál větší procento z nich je kvůli znečištění životního prostředí neplodných, výsledek je jasný. Určitá vývojová etapa lidstva zkrátka končí, a jak bylo prorokováno už dávno, provází ji ztráta reprodukční schopnosti. Základ novému lidstvu ale jistě předán bude, a jak také vysvětlil MUDr. Tomáš Lebenhart, homo sapiens bude nahrazen homo sanctus. Vše má logiku a tento cyklus na Zemi proběhl již několikrát. Rozhodně by to však nemělo být v rozporu s tím, abychom žili podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Naopak – nejvyšší zodpovědnost ke všemu a jasné směřování k nejvyšším duchovním hodnotám je žádoucí tím spíš.
Srdečně
Věra Keilová

 

 

Rozhovor s peruánským léčitelem Roque Lopezem 6
Mgr. Miloš Matula

Pes a jeho zdraví v roce 2019 9
Eva Joachimová

TÉMA: ŽENY A KOLOBĚH ŽIVOTA

Až na dno pánevní 10
Michaela Křížová

Mateřství jako cesta k Bohu 13
Zuzana Junková

První a poslední menstruace 14
Veronika Lančaričová

Obličejová jóga 16
Ing. Yvona Švecová

Menstruace, výtoky a lymfa 18
Jitka Bičíková

Pár poznámek k menopauze z pohledu makrobiotiky 20
Ing. Jarmila Průchová

Ženy a síla bylin 21
Jochana Hádková

Víc než šaty 22
Ing. Věra Šimonová

Proč ženám sluší střízlivost 24
MUDr. Karel Nešpor, CSc.

Řeřavé a kropenaté jeřáby 28
Václav Větvička

Nemoc hodných lidí: rakovina 30
PhDr. Petr Novotný

Píseň mého srdce 32
Ing. Jiří Mazánek

Fáze Luny a jejich působení 34
Judita Katona Peschlová

Co byste měli vědět o rakovině (9) 36
MUDr. Ludmila Eleková

Léčebné obrazce: duše ženy 38
Jan Hnilica

Astroporadna 40
Mgr. Marie Plochová Hlávková, Ph.D.

Astrokukátko 42
Ing. Zdeněk Bohuslav

Výklad tarotových karet na měsíc říjen 2019 44
Judita Katona Peschlová

Řádková inzerce

Řádky proti samotě

Koupit Meduňku