Knihovnička Meduňky

Nový titul edice Knihovnička Meduňky vysvětluje působení vesmírných energií!

V edici Knihovnička Meduňky právě vyšel už 42. titul. Je jím kniha s názvem Vesmírné energie – dokonalost v jednoduchosti od zkušených makrobiotiků a propagátorů makrobiotického způsobu stravování Ing. Jarmily Průchové a Jaroslava Průchy.
Autoři v knize srozumitelně vysvětlují, proč je strava cestou ke zdravému, spokojenému a prospěšnému životu z hlediska jedince i celého lidstva. Vše je podloženo poznatky o základních zákonech energií, které platí v celém vesmíru. Pokud porozumíme jejich působení, otevře se nám zcela nový pohled na svět okolo nás.
Tyto znalosti pak můžeme využít ke svému prospěchu – ke zlepšení zdraví a k dosažení vnitřní harmonie.

Knihu získáte přes náš e-shop.
www.obchodmedunka.cz

Nabízíme ukázku z této knihy:

O zásadních problémech místo běžného úvodu

Současný svět je zahlcen tendencemi mít vše, co je právě v módě. Dokonce i žít a jednat tak, jak je to právě v módě. Totéž se bohužel týká i stravy. Proč bohužel? Za posledních 70 let jsme totiž poznali a teoreticky i prakticky prostudovali a vyzkoušeli 23 nejrůznějších způsobů jak se stravovat údajně „zdravě“. Z těch způsobů se 22 udrželo jen dočasně, dříve nebo později na ně svět zapomněl. Protože to vždy byla jen móda. Dnes je to jak móda, tak byznys. Bitva o peníze. V klidu a šťastně jsme zůstali stranou. Jen se nadechujeme pro zásadní kroky nutné na pomoc ke změně sebe i světa k lepšímu, proto si s Vámi společně probereme následující téma.

Strava není móda

Strava je cesta, jak je možné přetrvat tisíciletí zdravě, spokojeně a prospěšně. Nejen jako jednotlivec, ale jako člověčenstvo, lidstvo, které ví a má vyzkoušeno, že jen nutné porozumět nejen hmotě, ale i energiím, které hmotu tvoří a ovládají. Tak jako to lidé na Dálném východě znali a uměli používat už dříve než před čtyřmi tisíci lety. Naši evropští myslitelé – jako především slavný Řek Hérakleitos – tuto filozofii a vědu také ovládali. Podobně jako on v letech 530–480 před naším letopočtem ji i myslitelé v dalších staletích všemi dosažitelnými prostředky rozšiřovali. A vyučovali své žáky. Po nich totéž činili žáci těch žáků a tak se dělo stále. Tento duch mudrců a myslitelů vládl nad Evropou až do konce středověku.

Co mimořádného přinesli světu?

Osvětlili a prověřili, že člověk není jen chodící hmota, ale silně koncentrované klubko dvou pulzujících energií. Jedna z těch, které do nás vnikají a nás budují, k nám přichází z vesmíru. Druhou vyzařuje díky svému otáčení sama planeta Země.
Tyto dvě základní energie našeho dvoupólového Vesmíru odevždy a neustále bez přestání intenzivně „pracují“
. Střídají se v převaze své intenzity i v kvalitě svých frekvencí a tyto dvě hodnoty si navzájem vyměňují systémem dvou protichůdných, ale navzájem se doplňujících pólů. Jednoduše a moderněji řečeno: střídá se jejich plus a minus, kontrakce (stah) a expanze (rozvolnění), pohyb energie vesmíru směrem dolů a té zemské nahoru.Ještě jinak: neustávající vliv jejich vzájemného střídání a doplňování nás stále obklopuje jako neustálá změna a pohyb, základ (nejen našeho) života.

Co nám v prvé řadě umožňuje náš život prožívat ve zdraví, prospěšně a spokojeně?

Strava, vyprodukovaná a sestavená s ohledem na harmonii těchto dvou energií v potravinách i nápojích. Z hlediska dneška: strava jako umění vařit a jíst jinak než podle dlouhodobě a celosvětově šířených nevhodných receptů od nezdravých kuchařů. Stačí 40 let studovat energetický systém orientální diagnostiky – a nejrůznější až hrozné choroby většiny profesionálních kuchařů jsou jasné na první pohled. K tomu blíže: nemocný kuchař neuvaří zdravé jídlo. Takže nejen relativní většinu obyvatel, ale i profesionální kuchaře a učitele vaření čeká náročná budoucnost, a to naučit se připravovat stravu podle uvedených dvou protichůdných kvalit energií.

Co se na naší planetě neděje zharmonizováním těchto dvou kvalit základních kosmických energií, to se nikdy nemůže stát trvalou a obecně přijatelnou realitou.

Na téma „život“ a „životospráva“ jsou sice stále objevovány a vynalézány nejrůznější aktivity a systémy – ale z historického hlediska to jsou jen řešení dočasná, na která se většinou dříve nebo později doplácí. Proto vám přejeme, abyste co nejdříve našli tu šťastnou cestu – seznámili se s kvalitou citovaných dvou základních kosmických energií. Naše knížka slibuje přátelskou pomoc nejen vám, ale každému, kdo bude na této cestě bloudit a bude chtít nezabloudit. Protože nabízí způsob jak a kde hledat a pak najít řešení skutečně harmonické a nejlidštější.

 


 

Koupit Meduňku