Meduňka,  Recepty

Inspirace do kuchyně: Pečená rajčata s česnekem a bylinkami

Opět jsme si – s dovolením autorky – „vypůjčili“ jednoduchý a pěkný recept z webu www.healthjam.cz
(Autorkou receptu je naše spolupracovnice, naturopatka Charlotte Matysková...)


Rajčatová příloha k těstovinám, něco mezi omáčkou a sušenými rajčaty. Pečením se slupka rajčat trochu vysuší, zpevní a vytvoří malé mističky pro hustou voňavou omáčku. Podávejte horké, nejlépe s celozrnnými těstovinami.   
Suroviny:

  • 1kg zralých středně velkých rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce lístků natě saturejky nebo tymiánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  • Troubu předehřejte na 110°C. Menší pekáček lehce vymažte olivovým olejem. 
  • Omytá a osušená rajčata přepuplte a rozložte je do pekáčku řeznou stranou navrch.
  • Pokapejte je olivovým olejem, osolte a opepřete. Pak je rovnoměrně potřete drceným česnekem a posypte nasekanými bylinami.
  • Vložte do trouby a nechte dvě hodiny péct. 
Koupit Meduňku