Meduňka,  Pro inspiraci

!! KVĚTNOVÁ MEDUŇKA PRÁVĚ VYŠLA!!

A je to velmi podařené číslo! Nenechte si ji ujít, už na vás čeká na obvyklých prodejních místech a pro příznivce elektronického čtení také na emedunka.cz Co si v novém čísle přečtete?

Je toho spousta. Hlavní téma – jak už prozrazuje jeho název CESTY NAŠÍ KRVE – se týká cév, tepen, kapilár a také srdce – tedy celého našeho kardiovaskulárního systému. V článcích našich autorů se dočtete o rizikových faktorech, o cholesterolu (a vězte, že leccos je jinak, než nám bylo léta předkládáno), o homocysteinu, který je hlavní příčinou rizika onemocnění vzniku našich cév. Připomeneme si, které bylinky karidovaskulárnímu systému prospívají a také se dozvíte, jak vidí problém srdce a cév tradiční čínská medicína.

Respondentkou titulového rozhovoru je MUDr. Soňa Peková (možná si pamatujete některé její názory z období covidové pandemie), rozhovor, který připravila Věra Keilová, se už názorů na covid týká jen velmi okrajově, paní doktorka se už věnuje dalším tématům. Pokračuje seriál MUDr. Ludmily Elekové o hormonech, věnujeme se Bachově květové terapii, léčebným možnostem olejů, milovníkům koček poradí Zdenka Kudová, na jaké nástrahy a nebezpečí dát pozor, pokud máme doma kočičií kamarádku, článek o cestování po Indii připravila Lenka Lorien, pokud jste ještě neslyšeli o ceremoniálním kakaovém obřadu, přečtete si o něm článek do Daniely Pečínkové, tradiční Astrokukátko ing. Zdeňka Bohuslava vás upozorní na možnosti a nástrahy květnových dnů – a to samozřejmě není zdaleka vše z bohatého obsahu květnové Meduňky, jejíž obálku zdobí něžný obrázek nazvaný Znovuzrození od Michaely Eliáš. Zasněná víla s holubičkou je obklopena bující přírodou a my všichni z redakce vám přejeme, abyste si užili nadcházející půvabný májový čas a aby vám k tomu Meduňka byla příjemnou a užitečnou společnicí.
Krásný vstup do nového měsíce s Meduňkou!

vaše redakce

Koupit Meduňku