Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: duben 2024

Akné v dospívání

Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit o mé dceři, které bude na podzim 15 let. Velmi ji trápí akné, které má zhruba dva roky, a to nejen na obličeji, ale i na ramenou a zádech. Chápu, že akné k tomuto věku trochu patří, ale u dcery je to hodně rozjeté. Už kvůli tomu odmítá někam chodit, bývá často plačtivá, jindy zase výbušná. Dokáže v jedné minutě projít snad všemi emocemi. Zhruba před půl rokem byla na očkování proti rakovině děložního čípku. Přijde mi, že se to ještě zhoršilo. Pleť čistíme pravidelně, ale bez dlouhodobého efektu. Lékař nám nabídl kombinovanou orální antikoncepci, ale chtěla bych najít jiné, jemnější řešení. Nechce se mi jít hned touto cestou, myslím, že na antikoncepci má ještě čas. Menstruaci má po 4–5 týdnech, první dva dny bývá bolestivá, celkem trvá 5–6 dní. Myslíte, že by kapky Joalis mohly pomoci a pokud ano, jaké?

Děkuji za sebe, a hlavně za dceru.

Dobrý den,

ano, myslím, že naše kapky mohou určitě pomoci a rozumím, že se vám nechtělo jít hned cestou kombinované antikoncepce. 
Hormonální systém je složitý celek. V tomto věku se teprve nastavuje a připravuje na správnou funkci. Dle toho, jak organizmus dospívá má různé výkyvy, které si postupně vyrovnává a dolaďuje dle svých potřeb. K tomu patří ony nepopulární, ale časté projevy dospívání, ať už emoční, zhoršená pleť, bolesti, výkyvy ve výkonech, váze atd.

V poradně se potkávám s mladými ženami, které ze stejného důvodu začaly užívat antikoncepci okolo patnáctého roku a po x letech ji vysadí, protože chtějí otěhotnět. Stává se, že menstruace nepřichází, zhorší se jim pleť (někdy dramaticky) a proces přirozeného nastavení teprve musí nastat. A trvá to mnohem déle, oddaluje se tím otěhotnění atd.


Pokud se objeví i akné na zádech, často bývá spojené i s přetíženými játry. Zároveň se může jednat o bakteriální infekci, která akné výrazně zhorší. U dcery bych vám doporučila rozdělit přípravky do dvou kúr a poté pokračovat jedním až dvěma přípravky. Emočně se dceři také uleví. Dospívání je období, kdy člověk leckdy nerozumí sám sobě ani svým emočním výkyvům. To platí nejen u dívek, ale i u chlapců, u kterých je princip řešení akné stejný.

1.kúra – pročištění okruhu jater a detoxikace reziduí očkování
LiverDren – jaterní okruh (v našem případě důležité pro akné na zádech)
MiHerb – centrální nervový systém
Deimun Aktiv – zátěže očkovacími látkami
Emoce – pro uvolnění a harmonizaci psychiky
Užívání vše po dobu pěti dní pouze 1x denně 10 kapek, poté pokračovat 2x denně 10 kapek.

2. kúra – harmonizace hormonálního systému a případná sekundární infekce
Regular – komplex pro harmonizaci celého hormonálního okruhu
GynoDren – gynekologické ústrojí
Streson – uvolnění psychiky
Imun – imunitní systém
Užívání 2x denně 10 kapek.

Dále bych pokračovala přípravky Regular a AkDren 2x denně, po zlepšení můžete vyzkoušet snížit dávkování na 1x denně.
Přeji brzké zlepšení Vladka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku