Placená inzerce

Propolisové čípky – přírodní řešení gynekologických problémů

Před nějakým časem jsem narazila v odborném včelařském časopise na překlad ruského článku o účincích propolisových čípku. Výsledky ruského výzkumu zněly velice zajímavě, a tak jsme se v rámci našeho projektu Renaskigo – znovuzrození z přírody dali do hledání propolisových čípků.
Nebylo to nic snadného. V Čechách se o propolisových čípcích prakticky neví. Z Ruska vzhledem k současné politické situaci není možné se dostat k odborným informacím (původní článek byl z roku 2020) a na Slovensku jsou v oblasti využití včelích produktů mnohem dál než my, ale o propolisových čípcích také nic.
Štěstí jsme měli až v Polsku. Zde jsou v jedné velké eshopové síti k dostání čípky s propolisem a bylinnými přísadami. Což sice na první pohled znělo hezky, my jsme však hledali čípky podle osvědčené receptury uvedené v ruském článku.
A nakonec jsme i našli. Malá včelí farma na severu Polska vyrábí čípky s propolisem a kakaovým máslem bez jakýchkoliv umělých či bylinných přídavků.

Proč je propolis tak jedinečný?
Propolis si vyrábí včely jako vlastní dezinfekční a léčebný prostředek pro sebe samotné a pro prostory úlu. Základ pro něj tvoří pryskyřice a lepkavé šťávy ze stromů, jako jsou topoly, břízy či borovice. K nim včely přimíchávají různé další látky včetně vlastního vosku, až vytvoří lepkavou hmotu podobnou smůle ze stromu.
Propolis má unikátní léčivé vlastnosti. Důvod, proč není více využíván ve standardní medicíně je, že je jeho složení závislé na zdrojích, které včely k jeho tvorbě mají.
Superschopnost propolisu je, že likviduje nebezpečné bakterie a viry, bez toho, aniž by zlikvidoval veškerou mikroflóru v aplikované oblasti. Nezničí všechno živé jako například ústní voda, ale pouze škodlivé, čímž podporuje navození rovnováhy a regeneraci v oblasti užití.
Tak se s úspěchem využívá při léčbě zubů, kožních problémů jako ekzémy, lišaje, poranění kůže, plísňových a kvasinkových infekcích.

Propolis a gynekologické problémy
O pozitivním vlivu propolisu na gynekologické problémy se vědělo. Problém byl ve způsobu aplikace. Což právě skvěle řeší čípky s kakaovým máslem. Tyto čípky dostanou propolis na jinak nepřístupná místa a kakaové máslo zvlhčuje sliznici a tím napomáhá vstřebávání propolisu.
Tímto způsobem mohou propolisové čípky pomoci při:
• Při nerovnováze vaginální mikroflóry
• Při a po léčbě kvasinkových infekcí
• Po chirurgických zákrocích v intimních partiích
• Pro zvýšení osobní pohody v přechodu
• Při zánětech pochvy
• Při svědění
Doporučovány jsou také při léčbě hemeroidů, zánětech konečníku a problémech s prostatou.
Díky svému přírodnímu složení působí čípky Pszczela Pasja čistou silou propolisu. Nejsou tonizovány jinými bylinami, které by mohly sice teoreticky prospět, ale zároveň by narušily vyváženost propolisu. Včely veškeré byliny, které potřebují, zapracují přímo do něj.
Kakaové máslo vytváří skvělý nosič propolisu, který se po zavedení vstřebává a zbytečně nevychází z těla, díky čemuž je užití propolisových čípků v porovnání s jinými čípky pohodlné a neomezuje člověka v jeho běžných činnostech.
Propolisové čípky jsou u nás novinkou, která má potenciál pomoci mnoha ženám s jejich intimním trápením. Můžete si je objednat na našem e-shopu www.renaskigozprirody.cz.

Zdroje:
[1] Demeter, Š.; Apiterapia – Liečenie včelími produktmi. Ing. Štefan Demeter, CSc., V. vydání, Bratislava 2021, ISBN: 978-80-971642-6-1
[2] M.V. Ichanian, G.I. Seržantov, I. V. Zabolockaja, Pčelovodstvo 2021/5, strany 58-60
Odborné včelařské překlady 2022/2, část 4., říjen 2023, ČSV

Koupit Meduňku