Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: březen 2024

Psychosomatické obtíže
Vybrala jsem pro tento měsíc příběh z poradny a věřím, že osloví mnohé z vás. Příběh má dvě roviny. Jedna z nich je fyzická s projevy v nervovém systému a druhá je emoční. Právě kvůli emoční rovině jsem ho vybrala.

V listopadu 2023 za mnou přišla mladá maminka s chlapcem, kterému budou letos v květnu tři roky. Přichází kvůli projevům chlapce při emočním vzrušení, které nejsou přirozené. Z rozhovoru vyplynulo, že chlapec prodělal okolo prvního roku covid s několikadenní hospitalizací kvůli laryngitidě. Vše s tím spojené bylo traumatizující jak pro chlapce, tak i matku. Od té doby pozoruje rodina změny ve vývoji. Chlapec často bezdůvodně padal, začal nepřirozeně třepat a mávat rukama, celkově je excitovaný, rychle a nesrozumitelně drmolí. Má vysoký práh bolesti. 
Po několika týdnech začal mít problém s polykáním a kousáním potravy. Zubní lékař zjistil, že spodní čelist je menší a má podezření na její zpomalený růst. Zuby nemají dostatek prostoru, křiví se. Druhý důvod návštěvy je chování – chlapec má obrovský strach až hysterické záchvaty u jakéhokoliv lékaře a kdekoli, kde to byť jen trochu připomíná lékařské prostředí. I u mě v poradně nám dalo hodně práce chlapce zklidnit, abychom si mohly s maminkou popovídat. Testování vůbec nebylo možné, chlapec vše odmítal. Od mala používají po každém očkování kúru z Joalisu. Také využíval Imun a Gripin na posílení imunity v době respiračních onemocnění. Vývoj probíhal dobře až do doby laryngitidy.

Každý z nás má ve svém nitru spoustu vzpomínek a prožitků, některé si pamatujeme, některé zapomeneme a některé raději vytěsníme. Tyto emoční bloky nám nepříjemně ovlivňují další život, každou budoucí situaci, která nám nějakým způsobem prožitek připomene. Nejde jen o situace, ale často o chování lidí vůči naší osobě. Autority z našeho dětství, naši nejbližší i cizí lidé, prostředí atd. Transformovat tyto skryté vzpomínky, které pak ovlivňují náš další život, to je tématem přípravku Nodegen. 
Člověk jedná podvědomě, na základě původně uloženého vzoru a emočně silně modulované vzpomínky a nemá nad tím kontrolu. Všechny tyto emoční bloky – témata zahrnuje komplexní přípravek Nodegen. Často nejen já, ale i mí kolegové využíváme jednotlivé kapitoly přípravku Nodegen samostatně, vybereme téma, které klient potřebuje pořešit. Většinou se nás týká více témat. Proto je nejvhodnější cestou výběru toho přípravku nechat se vytestovat u poradce. Nodegen v této podobě využíváme již sedmým rokem a neustále mě překvapují jeho obrovské pozitivní proměny u dětí i dospělých.
Jednou z kapitol tohoto přípravku je lékařské prostředí, to znamená, že jsou zde zahrnuté nepříjemné zážitky spojené s ordinacemi, vyšetřením, zákrokem, pobytem v nemocnici, chováním lidí v tomto prostředí, bolesti a podobně. S maminkou chlapce jsme se domluvily na trojkombinaci přípravků.

  1. kúra:
    Joalis Vegeton – vegetativní nervový systém, mimo jiné podvědomé reakce na emoce
    Joalis OroDren – ústní dutina komplet včetně čelistí
    Joalis Nodegen – Hospital – emoční přípravek s tématem lékařské prostředí
    První kontrola proběhla po měsíci – maminka uvádí detoxikační projev – počáteční zhoršení třepání rukama a zhoršené usínání kolem úplňku (odpovídá obvyklým projevům). Stále se nenechá testovat, ale je klidnější, bral si do ruky sondy, chvilku poseděl u maminky na klíně. Domluvily jsme se na pokračování stávajích přípravků ještě dva týdny.
  1. kúra:
    Joalis OroDren – pokračovat v užívání
    Joalis EmoDren – mimo jiné změna prahu bolesti, poruchy emocionality (přehnaná /snížená), řídí emoce, chování, stresové události
    Joalis Relaxon – uvolnění, zklidnění, uvolnění psychického napětí, harmonizuje sympatikus a parasympatikus
    Druhá kontrola proběhla po měsíci a půl. Chlapec mezitím nešťastně spadl a museli s ním na pohotovost a tam i na rentgen. Zlomeného neměl nic. Velkým překvapením byl průběh návštěvy pohotovosti, vyšetření a průběh rentgenu. „Doktora nechci“ řekl. A to bylo vše. Čekání, vyšetření, RTG , vše proběhlo v klidu bez strachu a jediné slzy. Pouze dvě slova!!! Obrovský pokrok.
    V detoxikaci pokračujeme chlapec je celkově mnohem klidnější, třepání rukama již není při každé situaci, mluví mnohem zřetelněji a krátce se nechal i testovat. Je znát celkově velký posun.

Krásné už skoro jarní dny přeji,
Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku