Meduňka,  Rady a tipy,  Recepty

Chlebíček – rychlé, chutné, zdravé cukroví, které vydrží

Recept na tuto vánoční dobrotu je součástí článku Jak udělat svátky zdravě, který pro prosincovou Meduňku připravili MUDr. Vladimíra Strnadelová a Jan Zerzán. Nechcete ho vyzkoušet? -:)

Chlebíček
Ingredience: 20 dkg fíků, 20 dkg datlí, 20 dkg rozinek, 20 dkg mandlí, 20 dkg vlašských ořechů, 2 vajíčka, 1 lžíce rýžového sladu, 30 dkg špaldové mouky (může být i rýžová nebo amarantová).

Všechny ingredience nakrájíme na kostky. Vejce rozmixujeme se sladem na pěnu a do ní postupně zamícháme nakrájené ořechy a další ingredience. Až je vše zamíchané, přidáme mouku a promísíme. Vlhkýma rukama vytvoříme válečky asi o průměru 4–5 cm, dáme na vymazaný plech, potřeme vajíčkem a pečeme při 160 °C tak dlouho, než je spodek růžový. Po vychladnutí zabalíme do alobalu a necháme několik dní odležet. Krájíme na plátky.

Koupit Meduňku