Bylinky,  Knihovnička Meduňky,  Meduňka,  Recepty

Rychlý recept na víkend: Omeleta se zelenými bylinkami

Nechcete trávit o víkendu moc času v kuchyni, ale děti či přátelé mají chuť na něco dobrého? Vyzkoušejte jednoduchý recept na skvělou omeletu s bylinkami. Teď, v květnu, zelené bylinky na zahrádce nebo v květináči doslova bují, a je škoda toho nevyužít. Omeletka bude hotová za chviličku a je to jistě velká dobrota… -:)

Omeleta se zelenými bylinkami
Potřebujeme: 7 vajec, 1 střední pórek nakrájený na kolečka, 3 nakrájené mladé cibulky, 4 polévkové lžíce nakrájené pažitky, 3 polévkové lžíce směsi nakrájených bylinek – petrželka, kopr, estragon, bazalka, mořskou sůl, pepř, olivový olej
Postup: Troubu zahřejeme na sto osmdesát stupňů. Ve větší míse si rozšleháme vajíčka, přidáme nakrájený pórek a cibulky, nasekané bylinky, sůl, pepř a všechno důkladně promícháme. Velkou ohnivzdornou mísu si vymažeme olivovým olejem a pak do ní nalijeme směs. Přikryjeme a zapékáme po dobu dvaceti pěti minut. Pak odděláme pokličku a ještě deset minut dopékáme, dokud se na povrchu nevytvoří zlatá kůrka. Podáváme s brambory či zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

(Z knihy S. Procházkové Léčivá síla čerstvého koření, vyšlo v edici Knihovnička Meduňky)

Koupit Meduňku