Duchovní články,  Meduňka,  Pro inspiraci,  Zdraví

Nový seriál o duchovním sebeuzdravování: Okénko do neznámých dějů

V dubnovém čísle Meduňky, stále aktuálně dostupném na stáncích PNS i v e-verzi emedunka.cz
najdete první díl seriálu věnovaného duchovnímu léčení a sebeuzdravování. Nabízíme část úvodního textu, celý si přečtete v Meduňce…

Vážení čtenáři,
v tomto novém seriálu se budeme věnovat tématu duchovního sebeuzdravování. Texty pro tento seriál přijala z Božského zdroje mimosmyslovým vnímáním duchovní léčitelka Jožka Wenkeová, zakladatelka projektu SanoKunDio®. Autentické příběhy uzdravených spolu s diagnostickými obrazy zaznamenala v knižních příručkách.
Jožku Wenkeovou jsme v Meduňce poprvé představili v říjnu 2018 v rozhovoru nazvaném Uzdravit se znamená stát se lepším člověkem. Paní Jožka v něm vysvětlila podstatu a principy duchovního léčení a popsala svou náročnou osobní cestu, díky níž získala zvláštní duchovní schopnosti, které využívá pro pomoc lidem. V roce 2003 založila projekt Centra pro zdraví, později přejmenovaný na SanoKunDio® (v překladu Zdraví s Bohem), v němž se svými spolupracovnicemi realizuje výukový program duchovního sebeuzdravování. Žáci se v něm seznamují s duchovními a energetickými příčinami vzniku nemocí a učí se, jak tyto příčiny odstranit a jak si získané zdraví trvale udržet.
Podruhé jsme se sešly na jaře 2020 a povídaly si o tom, co je v tomto programu nového (z toho setkání vznikl rozhovor nazvaný Každý má svou vlastní cestu k probuzení, vyšel v Meduňce 4/2020), třetí článek se týkal projektu léčebných energetických lázní (11/2022). 
Pokud vás některý z těchto článků v Meduňce zaujal a chcete se dozvědět víc, nebo jste se s tématem duchovního sebeuzdravování naopak zatím nesetkali, v tomto seriálu máte jedinečnou možnost
nahlédnout za oponu nenáboženské spirituality, proniknout do tajů duchovního sebeuzdravování a získat informace přímo od Zdroje. Některé texty budou doplněny energetickými zářiči fotografií květin, pořízenými za tímto účelem zakladatelkou projektu na její zahradě.
„Sledováním tohoto seriálu získáte cenná poučení, která by vám měla navždy utkvět v paměti, “ vzkazuje čtenářům Meduňky Jožka Wenkeová. „Již nikdy byste neměli zapochybovat o tom, zda byste mohli uzdravovat sami sebe s pomocí Boží. Již nikdy byste se neměli strachovat, že vám už nic nepomůže. Každý člověk může pomoci sám sobě, pokud má víru a pokoru k nejmocnější síle vesmíru, kterou nazýváme Bohem. Pokud budete číst texty seriálu ještě v plné síle, pak se začněte i dál duchovně vzdělávat, abyste jednou nemuseli litovat chyb, které by již nebylo možné napravit.“

  1. nahlédnutí                         

                                                                        Falešné zdraví
Úvodem se společně zamysleme, jak dalece se nás falešné zdraví týká. Domácí lékárničky, kabelky žen i pracovní zásuvky mužů se stále více plní „zázračnými“ barevnými pilulkami, které mají nahradit přirozené fungování tělesných orgánů jejich fyzických těl. Mají za úkol překonat ranní únavu, s níž se probouzejí, vyvolat nefungující vyprazdňování, utlumit chronickou bolest páteře, snížit krevní tlak a dodat energii na cestu do práce. Vše podpoří ranní kafíčko, možná i cigareta. Takto nadopovaný člověk pak vytváří pro své okolí dojem, že čiší skutečným zdravím.
V práci lékový doping pokračuje, aby falešné zdraví zcela nevyprchalo. Další pilulka potlačí bolest hlavy, případně depresi, po obědě utlumí nadýmání, odpoledne odstraní na čas únavu, uleví očím kápnutím umělých slz a dýchání podpoří kapky pro uvolnění ucpaného nosu. Preventivně se zažehná počínající bolest zad a odpolední kafíčko dodá chybějící energii na cestu domů.
Večer je potřeba některá opatření zopakovat a jiná přidat. Nezapomenout na antikoncepční pilulku nebo pilulku pro posílení mužné síly. „Zázračné“ pilulky přece zařídí vše za nás. Před nocí si ještě pro jistotu stříknout do krku sprej proti astmatickému kašli a raději přidat i pilulku na spaní a je to. Jeden den plný falešného zdraví opět končí.
Další den se vše opakuje a člověk ani nepozoruje, jak se stává na těchto ošidných berličkách závislým. To však nikdo nesleduje, a tak pokud dávky pilulek nestačí nebo se objeví jejich vedlejší účinky, není to žádný problém. Dávkování se zvýší a přidají se další pilulky, aby utlumily vedlejší účinky předchozích, které již nelze vysadit. Možná se některé vymění za jiné, modernější, účinnější. Vždyť vše je pro vaše „dobro“, „…nemusíte se ničeho bát“, oznamuje reklama těch, kteří s těmito „zázraky“ obchodují. Reklama je tak mocná, že zažene každou myšlenku i touhu po návratu přirozeného zdraví bez léků, a proto se přirozené zdraví stává postupně utopií.
Aby byla zkáza dokonána, jsou tu i další obchodníci, kteří také chtějí jen vaše „dobro“. Mají připraven široký sortiment dalších legálních drog. I ty podpoří vyumělkované „zdraví“. Energii dodá kofein, uklidní nikotin, smutku zbaví alkohol a co nevidět rozveselí marihuana. Co víc bychom si mohli přát.
Dalo by se pokračovat ukázkou dalších případů, ale ty už jsou tak strašné, že se o nich ironicky psát nedá.
„Hlavně zdravíčko“, přejí si navzájem všichni příbuzní a známí při každé příležitosti. Nemoci je však neopouštějí, zdravotní potíže jim přetrvávají nebo se vracejí, a to i přes všechny pilulky, které polykají. Většina z nich si ani neuvědomuje, že zdraví, o které takto usilují, je falešné a vede je do záhuby. Také ale nevědí nebo nechtějí vědět, že přirozené zdraví by si museli zasloužit. Tato nevědomost spojená s pohodlností způsobila, že přání „hlavně hodně zdraví“ se již dávno stalo jen opakovanou, dobře míněnou frází.

Hledání pomoci
Najdou se lidé, kteří se rozhodnou, že pro sebe začnou hledat pomoc jinde, jen aby se uzdravili. Tito lidé se většinou nechtějí smířit s tím, co bylo popsáno. Každému, kdo se takto rozhodne, vyvstane otázka, kde má začít pomoc hledat, kde se může svěřit s tím, co by chtěl najít. Proto se uchýlí nejprve ke knihám. Zařadí se do skupiny nazývané „hledající“.
Někteří hledají pomoc pro uzdravení fyzického těla, jiní pomoc pro svou duši a někteří hledají duchovní poznání. Každý pátrá zdánlivě po něčem jiném, ale ve skutečnosti hledají všichni totéž. Hledají pravdu a Boha, aniž by si to uvědomovali. To, že se rozhodli hledat, nepocházelo z jejich rozumu, ale bylo jim to vnuknuto. Důležité je, že se do hledání pustili. I to je oproti ostatním pokrok. Hledají pomoc v terapeutických metodách, v přírodním léčení, v čínské medicíně nebo v homeopatii, pátrají v oblasti energií, obracejí se na anděly a hledají také mezi léčiteli. Ale nenapadne je, že by mohli hledat pomoc Boží.
A tak začíná další koloběh od knihy ke knize, od terapeuta k terapeutovi, od homeopata k homeopatovi, od jednoho Číňana k druhému, od masáže k masáži, od reiki k shambale, od anděla k andělu, od léčitele k léčiteli. Vždy se zdá, že se stav trochu zlepšil, ale pak se zase zhorší, a tak se někteří opět vrátí k injekcím, lékům, operacím a holím. Ti, kteří se ještě nevzdali, mají naději, že nakonec najdou pravdu o tom, jak to s nemocemi a uzdravením skutečně je. Mají naději, že objeví tajemství Božího vedení, že najdou nějakou knihu, která jim toto tajemství odhalí, nebo najdou duchovního léčitele, který se tímto tajemstvím zabývá. Pokud se dostanou až takto daleko, neznamená to, že mají vyhráno. Stojí před nimi jedna velká překážka, a tou je Bůh. Bůh sice vládne tajemstvím zdraví a nemocí, ale oni v Boha nevěří. Co si mají s tímto problémem počít?…

Koupit Meduňku