Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: březen 2023

Uměly by Joalis kapky pomoci se zvýšenou kyselinou močovou? Mám ji již několik let zvýšenou. Vím, které potraviny bych neměl jíst, snažím se to dodržovat, ale ne vždy se mi to daří. Často jsem několik dní na cestách a jsem odkázaný na jídla z restaurace. Mám i vysoký tlak a beru léky. Cholesterol a cukr mám také zvýšený, léky zatím neberu. Za půl roku jdu na kontrolu a pokud se hodnoty nezlepší dostanu léky na oboje.
Co mi vadí nejvíce, jsou bolesti kloubů, teď už mě bolí i na rukou a otékají mi kolena. Vím, že jsem nedůsledný ve stravování, a proto hledám pomoc i přes doplňky stravy. Lékům bych se chtěl co nejdéle vyhnout.
Děkuji vám za každou radu, Honza

Dobrý den, děkuji za dotaz a upřímnost, která nám pomůže v sestavení kúry. Co byste měl změnit a jak byste se měl stravovat, to již dávno víte. Nezmínil jste pitný režim. Předpokládám, že odpověď by byla: „snažím se, ale“…. Tady bych začala – důležitý je dostatečný příjem tekutin. Ideálně čistá voda, vynechejte sladké nápoje a vody střídejte až najdete tu pro vás nejchutnější. Zvýšená nebo vysoká hladina kyseliny močové způsobuje vznik, a hlavně ukládání krystalků jejích solí v kloubech, ledvinách a stejně i ve šlachách. Nejde jen o akutní záchvaty, ale také o dlouhodobé nenápadné bolesti, často se objevující při změnách počasí.

Důvody pro vysokou hladinu kyseliny močové mohou být dva. Jedním je vysoký příjem potravin, ze kterých kyselina močová vzniká a druhý důvod je její nedostatečné vylučování kvůli snížené funkci ledvin.
Vaše stravování není stoprocentní, ve většině času se však hlídáte. Vzhledem k ostatním potížím se zřejmě bude jednat i o sníženou funkci ledvin. Lékařská vyšetření mohou být v normě. Pohledem čínské medicíny však ne, proto bych jako základní kúru zvolila pouze dvojkombinaci přípravků, a to Joalis Deuron® a Joalis Streson® a ohlídáte si příjem tekutin.

Joalis Deuron® používám všeobecně velmi často – je potřeba zajistit vylučování jakýchkoli toxinů z organismu právě pomocí dobře fungujících ledvin a močových cest. U metabolických potíží a zvýšených solí obzvlášť.

Joalis Streson® pomůže uvolnit negativní stresový režim, který vytváří stresové hormony a tím blokuje detoxikaci. Zároveň se budete cítit více v pohodě.
Touto dvojicí přípravků připravíme organismus k následné detoxikaci, která by se měla skládat z několika kroků. Oba přípravky nám pomohou vyvarovat se nepříjemným detoxikačním projevům v podobě bolestí zatížených kloubů.

  1. krok – detoxikace zažívacího systému
    Joalis LiverDren®, VelienDren®, Calon® a popřípadě zopakovat Deuron®
  2. krok – metabolické poruchy a odvedení metabolitů
    Joalis Metabol, Metabex®, PankreaDren®, stále hlídat dostatečný příjem tekutin
  3. krok – klouby a odvedení solí z kloubů
    Joalis ArtiDren®, Urcid®, Deuron® – pro rychlejší odvedení a předejití detoxikačním projevům.
    Kúry zlepší celkový stav, který si ověříte při následné kontrole u lékaře. Ještě dříve však změny poznáte na sobě. Ideální pro důkladné vedení detoxikace a kontroly stavu je návštěva terapeuta Joalis, který pomocí přístroje Salvia povede jednotlivé kroky detoxikace nejcíleněji.
    Přeji brzké zlepšení stavu, Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku