Meduňka,  Pro inspiraci

VÍTÁME JARNÍ MEDUŇKU = BŘEZNOVÉ ČÍSLO PRÁVĚ VYŠLO!

Zima se chýlí ke konci a k pocitu „nové energie“ jistě přispěje i nové číslo Meduňky, které PRÁVĚ VYŠLO! Březnová Meduňka je tady – je tady pro vás a získáte ji na stáncích PNS, v obchodech, na benzinkách i na jiných, někdy překvapivých prodejních místech. Nezaměnitelný design našeho časopisu s originálním obrázkem na titulní stránce jistě nepřehlédnete, pokud dáváte přednost čtení Meduňky v elektronické formě, podívejte se na odkaz emedunka.cz   

V titulním rozhovoru jsme si popovídali s Markétou Vopičkovou, naší spolupracovnicí a autorkou  dvou knížek, vydaných naší edicí. Probraly jsme toho spoustu – od bylinek přes výrobu domácí kosmetiky až po zvířata, konkrétně koně a jejich léčbu bylinkami. A velmi silné je tentokrát hlavní téma Krev – posel života. Zaujímá 16 tiskových stran, z toho je vidět, že se ho naši autoři opravdu chopili s vervou.
Lidská krev je mnohem víc než jen tekutinou distribuující kyslík a živiny do našich tkání a buněk. Podívali jsme se na ni totiž nejen z pohledu biologického, ale i spirituálního. Je až s podivem, že přes všechny úspěchy moderní medicíny a biochemie, kdy známe molekulární složení plazmy a její funkce stejně jako detailní mechanismy vzniku a funkcí krevních elementů, současná věda neumí vytvořit tekutou tkáň, která by lidskou krev dokázala nahradit.  Do tématu přispěli prof. Anna Strunecká, MUDr. Vladimríra Strnadelová a Jan Zerzán, Ing. Vít Syrový, Charlotte Matysková, Bc. Natálie Kašpárková, Věra Keilová a úžasným příběhem ze své praxe Jitka Větrovská.  Velmi užitečný je článek MUDr. Elekové Jak se vyznat v laboratorních výsledcích krevních testů – vyšetření krve je důležitý diagnostický nástroj poskytující mnoho užitečných informací, ale pro laika je obtížné se vyznat ve výsledcích a v tom, co tyto výsledky znamenají. Autorka radí, jak tyto informace interpretovat.  
Jaro se blíží, a tak se také věnujeme ájurvédské očistě, pro kterou je právě na jaře nejlepší čas, nechybí informace o bylinkách = bylinou měsíc března je kopřiva, která kromě jiného zajišťuje důležitý přísun železa, potíže s močovými cestami a ledvinami, časté právě v období začátku jara, dobře léčí řebříček, lidově také nazývaný krvavník. Je tady taky obvyklé Astrokukátko i seriál Nejlepší je domácí, v němž si připomeneme některé možnosti nastupujícího jarního času…
Přátelé, milí čtenáři, březnové číslo Meduňky obsahuje spoustu zajímavého čtení a my vám přejeme, aby vám bylo k užitku!   

Vaše redakce

Koupit Meduňku