Meduňka,  Péče o tělo,  Pro inspiraci,  Rady a tipy,  Zdraví

Škola pro ženy ŽIVÁ – na startu nového ročníku!

Co potřebuje žena ke štěstí? Lásku, podporu a porozumění, dobré vztahy, dostatek radosti i možnost seberealizace – ale to vše ocení tehdy, když je ZDRAVÁ. A o zdraví je třeba pečovat. Nabízíme zajímavý tip na to, jak o své zdraví mohou ženy pečovat dlouhodobě, kompexně a s vědomím souvislostí – představujeme školu pro ženy Živá, kterou založila Iveta Kučerová.

Ivetu Kučerovou, konzultantku a lektorku kurzů zaměřených na ženské zdraví a její pojetí tří pilířů zdraví ženy, jsme poprvé představili v titulovém rozhovoru loňského „ženského“ čísla Meduňky (8/22), v loňském říjnovém čísle jsme se zaměřili na její autorský projekt – program Péče o prsa.
Iveta vede kurzy pro ženy více než 15 let. Propojuje péči o pánevní dno a celé tělo ve fyzioterapetických a  emočních souvislostech s cvičením pro hormonální rovnováhu. Je konzultantkou a lektorkou celostní metody 3×3, zakladatelkou školy pro ženy Živá (první ročník se uskutečnil v roce 2021) a nezávislou novinářkou.
Nový ročník Školy pro Ženy Živá 2023 s výukou Hormonálního ladění otevírá Iveta letos v březnu ve studiu Loona v Praze. online.zivaradost.cz/ladeni23


A co je vlastně Hormonální ladění a co o něm říká sama Iveta?
„Prozradím vám tajemství. To, co mi pomáhá zvládnout výzvy posledních let a vyladit hormonální i životní rovnováhu ženy po padesátce. A taky: Mít jasno v tom, co opravdu chci. Plnit si svá přání. Být dobře ukotvená. Žít v souladu se sebou, s mým mužem, dětmi a rodinou. Být uvolněná, zdravá a šťastná.
Traduje se, že cvičení má omlazující účinky. To můžete podoudit samy.
Pokud máte zájem, pošlu Vám video s ochutnávkou Hormonálního ladění
odkaz: https://online.zivaradost.cz/energie
Těší mě, že časopis Meduňka je mediálním partnerem Školy pro Ženy Živá 2023!“

Hormonální ladění…
„… je cvičení pro ženy, které zahrnuje péči o srdce, prsa a lymfatický systém hrudníku, pánevní dno a hormonální systém. Napomáhá uvolnění zad, posílení ledvin, pružnosti a ladnosti. Podporuje uvolnění se do ženské energie, psychickou i fyzickou rovnováhu.
Hormonální ladění je výjimečné i proto, že nabízí možnost pracovat se záměrem. Každá z 27 pozic má svůj symbol, tzv. obereg, který zesiluje její účinek. Cvičením lze tedy podpořit zdraví, ženskost a sebevědomí, ale také schopnost uskutečnit svůj záměr a přestat prokrastinovat, hojnost či vztah s dětmi. Hormonální ladění vychází ze slovanských tradic, ale je vhodné pro ženy bez rozdílu vyznání.
Potom, co se sestavu naučíš, stačí na cvičené 15 minut denně. Vybereš si či vylosuješ 7 z 27 pozic, které ten den potřebuješ a podpoří tě.
Takže: cvičení pestré a zábavné. Děkuji za to, že mohu Hormonální ladění cvičit, dále rozvíjet a předávat.
Původní slovanské cvičení jsem se naučila od mých učitelek Elvíry Koryntové a Judity Peschlové, správné provedení pro optimálné účinnost konzultuji s dalšími odborníky.
Na svých kurzech cvičení propojuji a obohacuji se znalostmi péče o prsa a pánevní dno, především podle celostní metody 3×3 a dalších vybraných nauk ze světové pokladnice umění být ženou.“

Iveta Kučerová

www.zivaradost.cz

Koupit Meduňku