Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: leden 2023

Bolesti zad, klimakterium a deprese

Dobrý den, je mi 52 let a mám spoustu potíží, které bych ráda řešila i jinak než klasickou medicínskou cestou. Od mládí mám problémy s klouby a páteří. Nyní mám artrózu v celé páteři, 2–3 stupeň, koxartrózu v pravé kyčli, vyhřezlou ploténku v kříži, teď přesně nevím, jaké jsou to obratle. Dále mám dva posunuté obratle na krční páteři. Reaguji celoročně citlivě na změny počasí, často i na úplněk. Zima je vždy horší, teď jak byly prudké změny počasí, tak mě bolela páteř víc, včetně kloubů. Třináct let se léčím na deprese a beru antidepresiva. Od mládí mám projevy akné, méně na obličeji, na zádech více. Od dětství mám problémy s nadváhou.

Zhruba tři roky mám klimakterické potíže – nepříjemné návaly horka a silné pocení. Někdy už nevím kudy kam. Často mám obavy, když mám jít do práce, jak to tam zvládnu. Myslíte, že by se s tím dalo aspoň trochu pohnout k lepšímu? Moc vám předem děkuji za jakoukoli radu.

S pozdravem Jarka

Dobrý den,

děkuji za zaslání dotazu. Ano, dá se „s tím vším“ něco dělat. Věřím, že se vám uleví v mnoha ohledech. Všechny potíže mají pár společných bodů, které je propojují už od mládí. Symptomy odpovídají hormonální nerovnováze spojené s metabolickými poruchami, pošramocenou psychikou a zátěžemi v ledvinovém okruhu.
Reakce na změny počasí a úplněk značí přecitlivělost vegetativního nervového systému. Pokud nepomáhají doplňky stravy na klouby, často je příčina v tomto systému a je třeba ho řešit.Přetrvávající akné, zejména na zádech, ukazuje na přetížená játra. Ta také zhoršují návaly horka a nepříjemné pocení. Období klimakteria je pro některé ženy velmi náročné. Stávající potíže se zvýrazní a k nim se přidají nové, které přímo souvisí s hormonálními změnami.
Pokud máte v poslední době i zhoršenou psychiku, aniž by k tomu byl důvod, pravděpodobně i za tím stojí klimakterium. Žena v období klimakteria začne řešit jednotlivé symptomy, přibývají ji léky, ale úleva se nedostavuje. Je potřeba myslet na hormonální změny a výkyvy téměř při všech potížích. Proto nyní nejvíce pomůže zharmonizování této oblasti. Na to také zaměříme úvodní kúru.
Bez podrobného rozhovoru a testu na Salvii se můžeme jen domnívat o původních příčinách vašich potíží. I tak vám můžeme pomoci, jen je potřeba myslet na to, že váš stav vyžaduje dlouhodobější detoxikaci. Postupně se dostaneme i k prvotním příčinám vašich potíží. Budeme se zabývat i tzv. psychocystami, které nám odhalí potíže s psychikou, ale také s nadváhou.
Nyní vám navrhuji dvě kúry – po jejich dobrání doporučuji návštěvu terapeuta, který na základě toxické mapy navrhne pokračovací kúru.
Úvodní kúru zaměříme na harmonizaci hormonálního systému a odlehčení hlavních orgánů, které hrají zásadní roli pro detoxikaci a psychiku.

  1. kúra – zaměříme na hormonální rovnováhu, psychiku a otevření vylučovací cesty
    Joalis Deuron – komplex, který detoxikuje ledvinový okruh. Je potřeba, aby se uvolněné toxiny odváděly z organizmu ven a přetížené ledviny by tomuto procesu bránily
    Joalis Hypotal – hormonální systém, řízení vnitřního prostředí (hormonální nerovnováhy, poruchy, metabolické problémy…)
    Joalis Depren – depresivní stavy, nedostatek energie, nespavost, vyčerpání…
  2. kúra
    Joalis LiverDren – detoxikace jaterního okruhu
    Joalis Vertebra – detoxikace pohybového aparátu
    Joalis Hypotal – zopakujeme ještě jednou
    Již první kúra by vám měla přinést úlevu, je ale určitě vhodné pokračovat dále, aby se stav za nějaký čas nevrátil do „zajetých“ kolejí.

Přeji brzké zlepšení stavu a hezké novoroční dny,
Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku