Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: červenec 2022

Problémy s otoky nohou v létě

Dobrý den, každý rok jezdíme na dovolenou do Chorvatska a vždy mám problém s otoky nohou. Za měsíc odjíždíme a tentokrát se té cesty obávám mnohem víc. V zimě jsem byla opakovaně nemocná, nevím, zda jsem prodělala covid, testy jsem měla negativní. Podle průběhu asi ano, manžel i syn byli v tu dobu pozitivní.

Od zimy mě častěji bolí nohy a více mi otékají. Už jsem zkoušela několik ledvinových čajů, ale stav je stejný. Mám sedavé zaměstnání a pohyb jen o víkendu. Kdysi jsem měla zánět žil a chvíli jsem brala Detralex, který mi tehdy pomohl. Kromě toho jsem zjistila, že čím jsem starší, tím hůře snáším horké dny. Jsem unavená a otoky nohou mám mnohem více.
Prosím o radu, které přípravky si pořídit – mám s vámi dobré zkušenosti, jen nevím, co vybrat. V zimě jsem brala Imun, Gripin a RespiDren a hodně se mi po nich ulevilo. Děkuji moc, Šárka

Dobrý den,
nejste sama, koho trápí tyto potíže po „covidovém období“. Nemocnost, zadýchávání, únavu apod. už jsme řešili s více klienty, i zde v poradně. Čas plyne a potíže se obměňují, ale skrytý vliv je možná stejný. Je dobře, že jste užívala uvedené přípravky, nyní se mi bude lépe cílit na konkrétní potíže, co zmiňujete.
Všeobecně otoky nohou mohou mít několik původců.

Jedním důvodem mohou být zatížené ledviny. Je potřeba popíjet průběžně během dne vodu či čaje a doporučuji komplexní přípravek Joalis Deuron, který přináší brzkou úlevu. Již jste vyzkoušela bylinné čaje na ledviny, ale nepřináší úlevu. Ve vašem případě tedy nepůjde jen o ledviny.
Druhým důvodem bývá přetížená lymfa nohou – to se často děje lidem se sedavým zaměstnáním a nedostatečným pohybem. V těchto případech pomůže přípravek Joalis Lymfatex.
Psala jste o zánětu žil, který jste kdysi prodělala. Žilní potíže začínají otoky a v létě obzvlášť. Nohy bývají unavené a těžké. Potíže se často zhoršují teplem. Někdy se udělají metličky nebo jsou vidět křečové žíly. I bez těchto projevů se může jednat o žilní problém, který je již chronický. Příznaky svádíme na práci na zahradě, na sport apod., naplno nás na potíže upozorní právě letní teploty. Na žilní systém je několik přípravků, pokud jste ještě žádný neužívala, doporučila bych vám Joalis Veron (nebo při dlouhodobých potížích Joalis VenaDren nebo tablety Joalis VeHerb).
Ruku v ruce jdou i potíže se srdcem, tlakem. Přičteme také celkovou únavu a nesnášenlivost tepla, zhoršené dýchání. Vhodný přípravek je Joalis CorDren nebo Joalis CorHerb.Pokud by tuto kúru chtěl zkusit i čtenář, který ještě přípravky Joalis neužíval, doporučuji také komplex Joalis Pranon. Je také zaměřený na srdce a zároveň i na dýchací systém.
Jakou tedy zvolit kombinaci?

  1. otoky, únava nohou, snášenlivost vyšších teplot: Joalis Veron a Lymfatex
  2. otoky, únava nohou, nesnášenlivost vyšších teplota: Joalis Veron a CorDren nebo CorHerb a můžete doplnit i přípravkem Lymfatex.
    Při dlouhých cestách je dobré hlídat si pitný režim. Pokud je to jen trochu možné procvičit nohy, udělat přestávku, pokud jedete autem.
  3. Přípravky vám pomohou se po cestě rychle vzpamatovat, můžete je začít užívat již několik dní před odjezdem, nejlépe 2x denně, při pobytu užívat 1-2x denně a před odjezdem znovu užívat 2x denně.

Přeji šťastnou cestu a pěknou dovolenou Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz.

Koupit Meduňku