Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: březen 2022

Rozhozená psychika a alergie
Dobrý den, chystala jsem se už dlouho vám napsat kvůli synovi. Teď už musím, už je to nad jeho i mé síly. Syn chodí do 9. třídy. Za pár dní má přijímačky a já vůbec nevím, jak je zvládne.

Syn od mala trpí na alergie (jsme s mužem oba alergici), čím je starší, tím jsou mírnější. Má alergie na různé pyly, a tak jeho potíže začínají brzy na jaře a dá se říct, že trvají do podzimu. Vždy to relativně dobře zvládáme, bere pravidelně léky a s nimi celkem funguje. Kromě alergií je také velmi citlivý, spíš bych řekla přecitlivělý. Plno věcí si bere osobně, špatně snášel odloučení od kamarádů během on-line výuky. Těšil se do školy a na kamarády.

Původně jsem vám chtěla psát kvůli alergiím, které již nastoupily v mnohem větší intenzitě než jiné roky. Nakonec je ale ten hlavní důvod jeho psychický stav. Chvíli trvalo po návratu do školy, než se srovnal, začal spát a vypadalo to, že je vše na dobré cestě. Bohužel současná situace se zprávami o válce ho naprosto rozhodila. Dnes přišel ze školy a sesypal se. Začal brečet a nebyl k utišení. Má velký strach z války, přiznal, že již několik dní skoro nespí.

Naštěstí o tom začal mluvit. Ve škole situaci také rozebírají. On to prostě nedává. Prý je více spolužáků, kteří mají podobné potíže. Prosím jak a čím mu mohu pomoci?

Děkuji, Věra

Dobrý den,
váš syn není jediný, kdo tuto situaci nezvládá. Jsou děti, které reagují podobně, tedy fyzickým projevem na velkou stresovou/emoční zátěž. Možná přesnější slovo by bylo emoční šok. Myslím, že není potřeba více rozebírat, co tím mám na mysli. Tento šok se může projevovat jako nespavost, průjmy, bolesti hlavy, břicha, zhoršení onemocnění včetně alergií, rozjetí kožních potíží, oslabení imunitního systému atd.
Kdybyste psala pouze o alergiích, doporučila bych vám pro syna kombinaci Anaerg – řeší potíže alergického původu, sennou rýmu, potravinové alergie atd. Je komplexním přípravkem pro různé škály alergií. Doplnila bych o přípravek LiverDren – pohledem čínské medicíny ovlivňuje jaterní energie a stav jater míru a intenzitu alergií. A do trojice bych přidala přípravek RespiDren, který detoxikuje a tím zlepšuje stav dýchacího systému.
Kombinace Anaerg, LiverDren, RespiDren je pouhým začátkem, 1. kúrou. Bude potřeba pokračovat s detoxikací, 2. kúra preparátů bude jiná. Ponechala bych tam Anaerg pro zmírňování potíží (někdy zcela ustanou) a pokud syn prodělal covid nebo jiné neobvyklé virové onemocnění doplnila bych Imun, VelienDren. Následně bych se obrátila na terapeuta, který by přesně vyměřil zátěže a zjistil celkový stav syna a navrhl pokračovací kúru na míru jeho potřebám.
U syna ale musíme začít trochu jinak. Nejdůležitější je teď jeho psychický stav. Dokud se ten nepodaří zlepšit, nemohou se lepšit či mírnit ani jiné obtíže. Podle vašeho popisu soudím, že jen syn citlivý už od mala, a ne až v posledních letech. Synovi je 14-15 let, to znamená, že musíme brát v potaz pubertu, nerovnováhu hormonů.

  1. kúra by byla v tomto složení:
    Anaerg, ten jsme si popsali, doplnila bych o Emoce – přípravek, který mimo jiné pomáhá při poruchách emocionality a posuzování emočního náboje v různých situacích a Vegeton, který pomůže zklidnit a uvolnit organizmus, zjednodušeně řečeno – zklidní projevy těla na stres a emoce.
    Uklidnění a uvolnění je na prvním místě, na druhém je alergie. Obráceně by nám detoxikace u vašeho syna moc nepomohla.
  2. kúra již bude Anaerg, VelienDren a LiverDren, pokud bude potřeba doplníte o Emoce nebo Streson.
    Po dobrání druhé kúry bych vám doporučila návštěvu u našeho terapeuta.

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz.

Koupit Meduňku