Meduňka,  Pro inspiraci

UŽ JE TO TADY! BŘEZNOVÁ MEDUŇKA PRÁVĚ VYCHÁZÍ!

Milí přátelé, také máte rádi ten okamžik, když otevíráte nové číslo oblíbeného časopisu a jste zvědaví a natěšení na to, co si v něm přečtete? TAK TENTO OKAMŽIK PRÁVĚ NASTÁVÁ, protože březnové číslo Meduňky je tady!  A co si v něm přečtete? Je toho spousta!! Tak si ji kupte nebo objednejte nebo koukněte na emedunka.cz

Respondentem titulního rozhovoru je astrolog Antonín Baudyš, redaktorka Věra Keilová si s ním povídala kromě jiného třeba o tom, jak vidí nejbližší měsíce. A Antonín je vidí dost optimisticky (hurá, konečně) a také říká, že budeme mít podmínky pro to, abychom vše zvládli se ctí. Hovořil o konstelacích, které budou ovlivňovat naše životy, i o tom, jak současným měnícím se světem projít co nejlépe. Důležité je podle něj nenechat si vzít svůj života a také upozorňuje, že astrologii je dobré brát jako inspiraci…   
Hlavní téma je věnováno PŮSTŮM PRO ZDRAVÍ. Naši předkové se z rituálních a náboženských důvodů postili často, my s půsty většinou zkušenosti nemáme, naši autoři proto připravili fundované články, ve kterých se o půstech dozvíte mnoho praktických informací – Druhy půstů a jejich přínos (MUDr. Vladimíra Strnadelová, Jan Zerzán), Půst pro delší život nebo zabiják? (MUDr. Jan Vojáček) a Různé způsoby hladovění (MUDr. Vilma Partyková).  A Ing. Zdeněk Bohuslav ve své rubrice upozorňuje na velice zajímavé souvislosti a vysvětluje, jak souvisí půst jakožto dobrovolné omezení se saturnským principem = planeta Saturn stojí v horoskopu vstupu Slunce do znamení Berana v domě zdraví. 
Zdraví se týká i nová rubrika, nazvaná Zdraví podle kalendáře, která začíná jako roční cyklus na jaře. Připravovat ji bude reflexní terapeutka Ing. Hana Smejtková  a pravidelně v ní budeme věnovat pozornost právě tomu orgánu našeho těla, který k danému měsíci přináleží, včetně konkrétních rad i obrázku příslušné reflexní plošky na chodidle k masírování. V březnu je na řadě žlučník.
Představíme některé bylinky a druhy koření, které činně pomáhají v prevenci a léčbě virových onemocnění, konkrétně se zaměříme na respirační virové infekce (Charlotte Matysková). Pan Václav Větvička tentokrát píše o dyminánu (ano, psáno s D), a v seriálu Abeceda zdravých potravin se autorka Iveta Kulhánková věnuje  písmenkům Š, T a V – švestky, třešně, višně a umeboši švestičky. Všechny jsou peckovice a přinášejí řadu zdravotních benefitů. Iveta má vždycky u článku i skvělé recepty, které sama poctivě vyzkoušela… Určitě jste už někdy slyšeli o pomalé a rychlé módě nebo o udržitelné módě – k tomuto tématu se váže pěkný článek Lídy Charvátové o swapování, což znamená vyměňování oděvů i jiných věcí a je to skvělá inspirace pro každého, kdo má doma spoustu věcí, které nepotřebuje, nepoužívá, ale je mu líto je vyhodit. Lída to má vyzkoušené na vlastní kůži a nemůže si SWAP vynachválit – inspirujte se! Omezili jste jídlo, máte dostatek pohybu, a přesto nehubnete? Příčiny ve svém skvělém článku nazvaném O energetickém metabolismu vysvětluje MUDr. Ludmila Eleková. Kromě jiného upozorňuje na to, že oproti našim předkům, žijícím cca před sto lety, máme o dost zpomalený metabolismus. Proč? Dozvíte se v článku. A MUDr. Rudolf Zemek   v článku Rozhovor o těle i duši informuje o svých zkušenostech z práce v zahraničí. U našich sousedů jsou celostní lékaři běžně dostupní, a dokonce mají svou vlastní lobby s možností získat oficiální certifikát na přírodní léčbu. Jaké zkušenosti si MUDr. Zemek ze sousední země ve smyslu celostní medicíny přinesl? Věnujeme se i dalším tématům – Jiří Mazánek napsal v rámci svého seriálu pěkné zamyšlení nad tím, co je KRÁSA a Milena Králová připravila tarotový výhled na březen. V cyklu Místa se zvláštní silou nás Markéta Vopičková tentokrát ozve na Sněžku. MUDr. Pavel Špatenka se ve svém seriálu tentokrát věnuje nevědomým afektům a vášním, Věra Keilová připravila článek o Aura Somě (víte,že nejlepší způsob, jak si projasnit auru, je prožívat radost?), máme i zajímavé dopisy…prostě, březnová MEDUŇKA je superpovedené číslo nabité informacemi. Nenechte si ji ujít, je tady pro vás – ať se vám líbí a je vám užitečná! Přejeme příjemné čtení!

Tým redakce MEDUŇKY

Koupit Meduňku