Meduňka,  Recepty,  Výživa a zdravá strava

Právě je sezona cuket…

Taky se vám urodily? A co takhle vyzkoušet jednoduchý recept na skvělý cuketový/lilkový salát?

Potřebujeme: 1 cuketu nebo 1 lilek, olivový olej, 1 stroužek česneku, citronovou šťávu,
mořskou sůl, pepř, bazalku
Postup: Lilek nebo cuketu umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bazalku nasekáme na
kousky, česnek prolisujeme. Na pánvi necháme rozehřát trošku olivového oleje a
osmahneme na něm česnek, pak přidáme lilek či cuketu a jemně opékáme asi čtyři
minuty. Po uplynutí této doby, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a
ozdobíme bazalkou. Cuketový či lilkový salát můžeme podávat teplý i studený s pečivem.

Recept je od Simony Procházkové z knihy Buďme zdraví na jaře i v létě, vyšlo v meduňkové edici
www.knihovnickamedunky.cz