Meduňka,  Recepty

Recept na víkend: Z květnové Meduňky…

… z článku naturopatky Ivety Kulhánkové Abeceda zdraví, věnovaného tentokrát goji a houbám, jsme vybrali recept na skvělý houbový quiche. Tak ať se vám povede…

Quiche s houbami
Suroviny: 1/2 balení listového těsta, 4 vejce, velká lžíce másla, 2 hrnky lišek (žampiónů, hlívy), 1/2 větší cibule, 100 g nastrouhaného tučného sýra, 200 ml smetany (12%), 150 ml mléka, sůl, pepř, rozmarýn

Příprava: Těsto vyválíme a vložíme do nádoby, ve které budeme quiche péct. Dno propícháme vidličkou.
Lišky očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme lišky, cibuli, zaklopíme pokličkou a dusíme zhruba 10 minut. Vajíčka smícháme se smetanou a mlékem, přidáme sůl, pepř a rozmarýn a nakonec lišky s cibulí. Vše nalijeme do pečící misky na těsto. Pečeme asi hodinu na 150 ° C, dokud směs neztuhne.