Knihovnička Meduňky,  Meduňka,  Zdraví,  Životní styl

Z říjnové Meduňky: Největší biologický experiment

Vážení čtenáři, vzhledem k tomu, že se náš časopis zabývá zdravým životním stylem a přináší řadu odpovědi na otázku, jak si zachovat zdraví a dobrou kondici, zařazujeme nyní také seriál o tzv. elektrosmogu. Toto téma totiž získává v současnosti na důležitosti ještě více v souvislosti s plánovaným zaváděním sítě 5 G.  Přečtěte si ukázku z první části… Říjnovou Meduňku si můžete koupit na stáncích PNS, nebo objednat na e-shopu www.obchodmedunka.cz nebo na emedunka.cz

Číslo vědeckého časopisu Pathophysiology, věnované elektromagnetickému záření začíná touto anekdotou: „„Chlapík vypadne z 86. patra Empire State Building v New Yorku. Ve 30. patře několik lidí kouká z okna a když kolem nich chlapík letí, zavolají na něj, jak to jde? A chlapík odpoví: Zatím je to dobrý…“
U italského soudu se objevil muž s nádorem mozku, který žaloval svého zaměstnavatele, že má jeho nemoc na svědomí, protože ho nutil několik hodin denně telefonovat. Jeho advokát měl na stole hromadu studií, které dokazovaly, že záření mobilních telefonů způsobuje nádory mozku. Proti nim seděl advokát žalované společnosti a na stole před sebou měl možná dvojnásobně velkou hromadu studií, dokazujících zdravotní nezávadnost záření mobilních telefonů.
Soudce, který samozřejmě neměl o celé problematice elektromagnetického záření ani ponětí, po chvíli bezradnosti dostal zajímavý nápad. Nařídil prošetřit financování všech studií s tím, že na příští stání si obě strany mohou vzít jen ty studie, které jsou nezávislé.
Na příštím stání měl advokát poškozeného stejně velkou hromadu před sebou jako poprvé, zatímco stůl protistrany byl prázdný. Soudce rozhodl ve prospěch poškozeného. K podobné situaci došlo pak v Itálii několikrát se stejným výsledkem. Soud v Turíně v kauze Roberta Romea v lednu letošního roku nechal dokonce prověřit i financování komise ICNIRP, na kterou se odvolávala obhajoba, a jejíž závěry a normy přebrala WHO a od ní jednotlivé státy světa včetně ČR, a zjistila, že i tato komise je napojena na bezdrátový průmysl, a postiženému Romeovi dala za pravdu.
A protože závěry studií, které soudce smetl ze stolu, všichni známe, neboť nás o nich média, politici, zdravotnické organizace neustále a donekonečna informují jako o jediné pravdě, pojďme se spolu podívat na závěry těch studií, které na stole zůstaly.

Absurdní tvrzení o nezávadnosti
Z médií slyšíme opakovaně argument, že žádné vědecké studie dokazující zdravotní škodlivost elektromagnetického záření neexistují. Univerzita v Cácháchshromažďuje veškeré dostupné studie na svých stránkách: https://www.emf-portal.org/en. Je tam k dispozici a pročtení už 31525 studií! Zajímá-li vás například, co vědci zjistili ohledně dopadu elektromagnetického záření na včely, zadáte do kolonky Keyword (klíčové slovo) například bees a vyjede 84 studií.
Vláda USA nechala provést rozsáhlou studii National Toxicology Program, jejíž závěry jsou publikovány na oficiálních stránkách U.S. Department of Health and Human Services. U samců krys ozařovaných na úrovni 2G a 3G studie potvrdila důkazy vzniku nádorů na srdcích, mozcích a žlázách. Tvrzení, které opakovaně slyšíme z médií, že „věda za celá desetiletí nic závadného nezjistila“, už nemůže být absurdnější…

Koupit Meduňku