Ekologie, příroda,  Meduňka,  Pro inspiraci,  Rady a tipy

Meduňka o zázračné vodě: Křišťálová voda a elixíry z kamenů

 

Napadlo vás někdy vyzkoušet na sobě působení kamenů a minerálů, ucítit jejich energii a léčivé působení? Může to být hodně zajímavá a překvapivá zkušenost – tak proč ji nevyzkoušet? V červencové Meduňce najdete velmi podrobný návod v článku M. Jeřábka, který si sám připravuje esenciální a harmonizační elixíry pomocí krystalů a polodrahokamů. Kousek článku si můžete přečíst zde a pokud vás tato metoda zaujme, vše další se dozvíte v červencové Meduňce.
Máte rádi „papírový“ časopis? Stavte se u stánku PNS, můžete si  ale Meduňku říst také elektronicky na emedunka.cz

 

Článek:

Blahodárných účinků kamenů se využívá již odpradávna. Informační vyzařování a nevyčerpatelný energetický náboj minerálů nacházel své uplatnění napříč všemi kulturami jak v rituálních obřadech, ochranných opatřeních v prostoru (ve Feng Šuej a sakrální architektuře), tak i pro posílení individuálních záměrů. A nejvíce samozřejmě v léčitelství.

Systém terapie krystaly a polodrahokamy má dle mé zkušenosti nejkomplexněji zpracovaný Tradiční čínská medicína (TČM). Její krystaloterapeutické metody zahrnují masáže, přikládání kamenů na konkrétní energetické body a dráhy i výrobu esenciálních a harmonizačních elixírů. Dnes se zaměříme právě na ně.
K uplatnění účinku polodrahokamů či dokonce drahokamů nás nejčastěji vede potřeba zlepšení kvality pitné vody nebo posílení některé zdravotní oblasti. Nejběžnější formou čištění vody pomocí minerálů je skrze filtrační zařízení, které je buď rovnou nainstalované ke kohoutku s pitnou vodou, nebo se jedná o nádobu na vodu s vyměnitelnými filtry. Ty obsahují drť minerálů, jakými jsou nejčastěji zeolity, šungit, aragonit apod. Zde je třeba dbát na kvalitu drtě, aby byla bez nežádoucích příměsí. Vždy doporučuji ověřit si původ minerálů a jejich certifikaci (zvláště u šungitu, který je díky svým očistným vlastnostem a schopností optimalizovat strukturu vody vyhlášeným, ovšem díky jeho limitované zásobě a rostoucí ceně se začal na trhu objevovat i ve výrazně nižší kvalitě).
Chceme-li ovšem využít potenciálu, pestrosti a energetické variability kamenů naplno, přikláním se jednoznačně k přípravě vlastních elixírů. Jde o jednoduchý proces, ke kterému není zapotřebí žádného speciálního vybavení. Postačí kvalitní skleněný džbán nebo karafa, případně keramický džbán. Dále pochopitelně potřebujeme pitnou vodu a kameny dle záměru, kterého chceme dosáhnout. Voda je nejrychlejším energetickým i informačním médiem na světě a stejně tak i v těle. Díky své snadné programovatelnosti jednoduše přijímá vyzařování kamenů, absorbuje ho a adekvátně mění svou strukturu. Tento proces je znám jako „nabíjení vody“.
Elixíry chystáme budˇ přímou metodou (kameny jsou ponořené ve vodě) nebo nepřímou metodou (kameny jsou umístěny v oddělené nádobě). Při přímé metodě vkládáme omyté kameny do skleněné nádoby nebo keramického džbánu a zalijeme je pitnou vodou. Na kamenech se po čase vytvoří větší bublinky, velikostí podobné těm v klasické perlivé vodě. Bublinky jsou známkou toho, že voda je „očištěná a nabitá“. U menších kamenů (cca 1 cm) a menšího množství vody (cca 1 litr) trvá proces zhruba 1,5–3 hodiny, při použití větších kamenů (2–5 cm) a většího množství vody (cca 3–5 l) asi 3–6 hodin. Bublinky nás informují o tom, že elixír je připraven. Po nějaké době zmizí, ale voda zůstává nadále aktivovaná. Bublinky, na které čekáme, je potřeba nesplést si s těmi, které se vytvoří těsně po načepování vody do nádoby.
Délka přípravy záleží nejen na velikosti kamenů a množství vody, ale také na její kvalitě. Voda zatížená nežádoucími látkami může proces její aktivace prodloužit a na povrchu kamenů bude záhy tvořit povlak z nečistot vyžadující jejich častější omývání. Naprosto nejosvědčenějším způsobem je příprava vody již večer, aby ráno byla připravena ke konzumaci bez nutnosti kontroly bublinek. Mám dlouhodobě vyzkoušeno, že takto nasycená voda vydrží 2–3 dny i při pokojové teplotě a její výtečná chuť zůstává nezměněna. Při harmonizaci vody přímou metodou doporučuji používat ohlazené (tromlované) kameny. Vyvarujete se tak případného odštípnutí části některého z neupravených kamenů při jejich omílání o sebe (např. při přelévání elixíru do skleničky) a jejího pozření.
Pro přímou metodu jsou nevhodné polodrahokamy obsahující nežádoucí prvky, jakými jsou například měď, olovo, arzén, antimonit, wulfenit, vyskytující se třeba v malachitu, chryzokolu, arsenopyritu apod. Také je třeba mít jistotu, že kameny mají přírodní původ a nejsou například barvené, což bohužel začíná být stále častější jev třeba u achátů, a samozřejmě, že se nejedná o umělé kameny (opalit, sluneční kámen, modrý avanturín aj.).
Pokud chcete, aby kameny nepřišly do přímého styku s vodou, lze postupovat nepřímými metodami… é ochraně před stresem.

Koupit Meduňku