Meduňka

Obsah čísla 2/2024

Vážení a milí čtenáři,
s příchodem února se už začínáme těšit na jaro, ale proč vlastně tolik toužíme po slunečních paprscích a proč nás vždy tolik zahřejí a povzbudí? Duchovní mistři tvrdí, že Slunce je poslem ducha a zprostředkovává nám nejen základní životní energii, ale také duševní růst. Pro mě osobně je útěchou, která nikdy nezklame. Stejně tak si ale přeji, aby kotvou, která nám v redakci a stejně tak i vám, našim čtenářům, také v letošním roce pomohla udržet si důvěru ve věci příští, byla naše Meduňka. Časopis, který právě vstoupil do své třetí dekády a chce vás vždy potěšit na těle i na duši.
Podle všeho má být tento rok velmi významný a může být i divoký, avšak nejpozději na jeho sklonku bychom již měli vnímat brzký příslib pozitivních změn. Každopádně platí — a považuji za nutné to neustále připomínat — že jaké si to uděláme, takové to budeme mít, a to zejména ve svém vlastním intimním prostoru. Záleží přece jen na nás, co a koho si do něj vpustíme. Vibrace je třeba držet vysoko, čímž je míněno, že nyní je ještě více než kdy jindy zapotřebí udržet si stůj co stůj pozitivní naladění i ve složitějších situacích a dělat vše, co nám pomůže k pocitu vnitřní radosti a harmonie. Právě to nás jako kouzelné perutě přenese do času, v němž bude vládnout láska, radost, mír a harmonie. Jak říká významná astroložka Tatjana Micic, v čase přechodu je důležité se modlit (být v pokoře), cítit vděčnost a ignorovat jakékoliv snahy o manipulaci. Někdy se lidé ptají, jak si tou očekávanou pozitivní změnou člověk může být tak jistý, ale odpověď je jednoduchá, protože jin se neustále mění v jang a naopak, a proto po noci přichází vždycky den. Stejně tak se současný úpadek musí překlopit do něčeho opravdu krásného! Ani to ale nebude stálé a finální, neboť změna je opravdu jediná jistota a také základní univerzální princip. Možná pak začne zase úplně jiná hra, ale o to se teď starat nemusíme.
Moudří také už před časem tvrdili, že se v čase transformace lidé rozdělí do různých skupin, a ještě nedávno jsem si vůbec nedokázala představit, jak to bude vypadat v praxi. Tvrdili a tvrdí, že po určitý čas spolu ještě budou nějakým způsobem koexistovat, ale zároveň si všichni lidé budou již tvořit svoji vlastní, a patrně i dost odlišnou realitu v důsledku svého naladění. Teď je již jisté, že se to děje, a všichni se stáváme tvůrci svých dalších dnů podle své úrovně vědomí, která se odráží v našich vibracích, tedy v tom, co kolem sebe šíříme — zda klid a lásku, nebo naopak nervozitu, neklid či strach.
Věřím, že k vyladění vibrací mohou přispět i články v únorové Meduňce. V tomto měsíci slavíme svátek zamilovaných, a jak víme, lásky není nikdy dost. Hláška z filmu Starci na chmelu, kde hlavní hrdina Filip říká „Miluj, miluj, máš-li koho, neohlížej se na nikoho!“, je důležitou výzvou pro všechny naše dny a milovat můžeme doslova cokoliv. Svátek zamilovaných si v tomto čísle připomínáme článkem o rituálu svatby, ale protože kromě lidské lásky tu máme také lásku ke Stvořiteli (Vědomí, Univerzu), určitě neopomeňte ani Okénko do neznámých dějů. Inspiraci pro každodenní život ale určitě najdete i v dalších článcích, tak hezky sviťte!
Srdečně
Věra keilová

Z obsahu

Rozhovor s Václavem a Janou Němečkovými 6
Mgr. Martina Burýšková

TÉMA:
Prevence a léčba zánětů
Záněty a tradiční čínská medicína 10
Kristina Beranová
Záněty a psychosomatika 13
Milena Králová
Záněty močového měchýře
pohledem tradiční čínské
medicíny 15
Eva Zimmelová
Prevence chronické zánětlivosti 18
Charlotte Matysková

Z herečky koučkou 20
Mgr. Věra Keilová
Bylinka měsíce února:
tužebník jilmový 22
Bc. Martin Kolár
Svatba jako rituál 26
Iva Lhotská
Rudý stan 28
Tetiana Kovaříková
Fructus carvi 29
Václav Větvička
Vpusťte světlo do svého nitra:
trátak 30
Daniela Pečínková
Bolesti zad a vnitřní orgány 34
MUDr. Rudolf Zemek
Sny o zvířatech a jejich význam 38
Taťána Kročková
O hormonech:
pregnenolon a DHEA 40
MUDr. Ludmila Eleková
Okénko do neznámých dějů 44
Marie Benešová
Astrokukátko 46
Ing. Zdeněk Bohuslav

Řádky proti samotě

Řádková inzerce

Koupit Meduňku