Meduňka

VÍTÁME DUBNOVOU MEDUŇKU!

Milí čtenáři,
prožíváme zvláštní čas, kdy spousta věcí a činností, které jsme dosud považovali za samozřejmé, najednou z našeho života zmizelo. Ale některé jistoty zůstávají a můžete se na ně spolehnout – a mezi ně patří MEDUŇKA! Dubnové číslo právě vychází!

V úvodním rozhovoru si redaktorka Věra Keilová povídala s MUDr. Monikou Sičovou, která zasvětila svůj život pomoci ženám všeho věku. A jak jim pomáhá? Prostřednictvím účinného tantrického cvičení Mohenžodáro. Jde – jak sama říká – o cvičení s obrovskou uzdravující a omlazující silou, působí pozitivně v každé fázi ženského života a zvlášť přínosné je právě v této době.
Bylo by škoda, abychom pro aktuální starosti úplně zapomněli, že už je tu JARO.
A jarní čas si připomínáme v hlavním tématu dubnové Meduňky, které jsme nazvali NA JAŘE V PLNÉ SÍLE. Naši autoři ve svých článcích radí, jak se v tomto období dostat do kondice a načerpat sílu pro další měsíce. Bc. Martin Kolár poradí, jaké byliny jsou nejúčinnější pro očistu jater, MUDr. Andrea Dutková připravila článek o jarní psychohygieně (teď je psychohygiena zvlášť důležitá), Hana Smejtková nabízí řadu rad pro detoxikaci sebe samých i našeho okolí, Judita Peschlová  se ve svém článku věnuje roli vody pro jarní „restart“… Ale jsou tady samozřejmě i další náměty k přemýšlení a inspirace:
Věnujeme se samozřejmě i aktuálnímu tématu: Situace kolem šíření koronaviru v nás probouzí nejrůznější strachy o sebe či o své blízké. Můžou se dostavit i panické ataky, a tak je vhodné si o nich něco říci. I v tomto případě jde o nezvaného posla s důležitou zprávou – jak píše ve svém článku Jan Menděl.
Klinický psycholog PhDr. Petr Novotný se v jedné kapitole své knihy Nemoc hodných lidí: rakovina zamýšlí nad některými společnými vlastnostmi onkologických pacientů a klade otázku, do jaké míry tyto vlastnosti souvisejí s propuknutím této vážné choroby.
Další díl seriálu MUDr. Ludmily Elekové o cholesterolu opět uvádí na pravou míru některé „mýty a nesprávné, byť dlouho tradované informace. Jan Blahůšek ve svém článku Velikonoce, Ježíš a léčení připomíná téma největšího křesťanského svátku a kromě jiného se zamýšlí nad tím, jaký byl Ježíšův pohled na nemoci, jaký byl jeho způsob léčení a zda pro nás může být i v současné době inspirací.
Účinnou rehabilitační metodu – Vojtovu metodiku 2. generace představuje ve svém článku Mgr. Václav Krucký a nabízí i příběh konkrétní pacientky, které tato metoda pomohla po vážném úraze vrátit se plně do života.  O tom, kde mají původ kořeny našich psychických bloků, píše ve svém článku Marie Plochová Hlávková a je tu i další díl seriálu Evy Joachimové – pohled čínské kosmologie na naši existenci… a také pravidelné rubriky… a ještě mnoho dalšího zajímavého čtení…
Tak si ho nenechte ujít, připravovali jsme ho pro vás v našem týmu poctivě a s nadějí, že Meduňka i v této složité době k vám najde cestu!

POZOR!!! Elektronická verze našeho časopisu je dostupná na emedunka.cz !!!!!

Koupit Meduňku