Knihovnička Meduňky

Knihy pro osobní rozvoj: Vyšší dívčí

V titulním rozhovoru únorového čísla Meduňky jsme si povídali s Tomášem Keltnerem o dvou jeho knihách, které vyšly v našem vydavatelství. První kniha Tajemství kříže se věnuje především práci s emocemi, druhá kniha Vyšší dívčí má jako hlavní téma vytváření reality.
Knihy získáte na www.obchodmedunka.cz

 

Z rozhovoru s autorem:
Tvorbě reality se věnuje vaše druhá kniha, nazvaná Vyšší dívčí. Vytvořit si pomocí příslušných technik v realitě to, co si přejeme, vypadá lákavě. Ale patrně nelze očekávat, že na něco budu pár dní myslet, a hned se to v mém životě objeví…
I když uděláte dobře těsto na buchtu, musíte nějakou čekat, než těsto vykyne nebo až se buchta upeče. Často se lidé naučí techniky, ale už nechtějí čekat, až se „buchta upeče“. Jenže je třeba určitý čas, než dojde k vnitřním procesům, protože hmota, zejména hrubohmota, reaguje s určitým zpožděním. O něco rychleji probíhají procesy v jemnohmotě a nejrychleji v nehmotě.

Co když člověk přichází na svět s tím, že potřebuje třeba prožít chudobu nebo samotu, může si – když bude dostatečně úporný – i přesto vytvořit v realitě něco, co si přeje, když to odporuje původnímu plánu?
Člověk nepřichází na svět proto, aby trpěl. Ale rozumím, kam tou otázkou míříte, a nabídnu trochu jiný pohled. Existuje nějaké osudové „zadání“ – nějaký problém, který má člověk během života procítit, ale existuje více úrovní nebo způsobů, jak se to může stát. Například se má vyrovnat se smrtí dítěte. Konkrétní sílu prožitku ovlivňuje úroveň jeho vědomí. Při velmi nízkém vědomí se mu to opravdu stane a takovou situaci sám prožije např. jako rodič, nebo se to stane jeho přátelům, nebo dotyčný člověk bude třeba lékař a nepodaří se mu zachránit malého pacienta, nebo půjde do kina a uvidí takovou situaci jen ve filmu…

… někdo potřebuje silný reálný prožitek, někomu stačí prožitek symbolický…
Ano, záleží na úrovni našeho vědomí. Pokud je člověk citlivý a vnímavý, nemusí prožívat takové bolestné zážitky na vlastní kůži. Je třeba úroveň svého vědomí rozvíjet, a o to se snažím prostřednictvím svých knih. Toho, kdo je připravený, mohou v jeho osobním rozvoji významně posunout.

 

Koupit Meduňku