Knihovnička Meduňky,  Meduňka

Knihovnička Meduňky: Radost, hojnost, prosperita s jógou vědomí

Chcete vnést do svého života více radosti a hojnosti? Pak je tu pro vás kniha Dity Lyner s přitažlivým názvem  Radost, hojnost, prosperita s jógou vědomí. Kniha vyšla jako 37. titul meduňkové edice, její autorka je zkušenou lektorkou kundaliní jógy (neboli jógy vědomí), pro naši edici už před časem připravila dvě knihy a pro Meduňku řadu článků.  V této knize nabízí různá cvičení, meditace a další techniky z tohoto systému, s jejichž pomocí může každý z nás přivolat do svého života radost, najít své životní poslání, rozvíjet vlastní potenciál nebo změnit stav nedostatku či chudoby v prosperitu (např. Veselá meditace na prosperitu, Meditace na čištění podvědomí, Meditace na podporu intuice a řadu dalších). Díky srozumitelným a podrobným instrukcím jsou tyto meditace a sestavy pochopitelné pro každého zájemce. Kromě toho v knize najdete třeba i „desatero prosperity“, které může být cenným podnětem k zamyšlení i inspirací pro každodenní život. Na ukázku jsme vybrali důležité pravidlo o harmonii mezi tímdarování

 

  1. PRAVIDLO PROSPERITY
    Dáš = dostaneš.

Takto jednoduše prosperita funguje. Je velmi důležité mít vyrovnané účty mezi dáváním a přijímáním. Dávání bez přijímání vede k vyčerpání a pak třeba i k dluhům. Lidé závislí na hazardu ale, i na chorobném utrácení jsou toho velmi smutným příkladem. Veliké utrácení a pocit, že musím mít ten poslední model oblečení, elektroniky či auta, abych byl šťastný, je cesta k ještě větší samotě a smutku. Chvilkovou radost z nového trička najednou vystřídá prázdné ticho, ještě umocněné, když nám ho nikdo nepochválí.
Ono vyrovnání na stranách dávání a přijímání se týká i našich slibů a jejich plnění či nesplnění. Slíbit někomu například, že zavolám a pak to neudělat, je jen vytvoření karmy a dluhu, který také budeme muset splatit. Možná se tento nehmotný dluh transformuje do hmoty, možná nám to oplatí někdo jiný, ale vždy se věci vyrovnají. Je velmi důležité být si vědom, co říkám a jaké z toho plynou závazky a důsledky.
Nejsme naplněni uvnitř, potřebujeme to dohnat zvenčí. Hromadíme hmotné statky, majetky a s tím ruku v ruce zároveň strachy, abychom o vše, co jsme nahromadili, nepřišli. Strach je všudypřítomný, je cítit na každém kroku. Čím více věcí a majetku máme, tím větší je často strach, abychom o vše nepřišli. Lpíme na věcech, ale i na lidech – partnerech, dětech, proto máme strach, že o ně přijdeme.
Lpění nám bere svobodu a máme pocit, že jsem jako v kleci. Vystupuje na povrch žárlivost a závist. Vždy je něco lepšího, novějšího. Druhý se má lépe než my, má jednodušší život, lepší práci, více peněz, hezčí ženu, úspěšnějšího muže. Je to kolotoč, ve kterém krmíme naše ego, ale pocit štěstí a radosti jsou stále v nedohlednu.
Velmi často je vidět, kolik bohatých lidí chce ještě víc. Jsou bohatí, mají, nač si vzpomenou, mohou si koupit téměř vše, jedno jim však velmi chybí: radost ze života, pokora a vnitřní spokojenost. Je jistě několik výjimek, které si své poctivě nabyté bohatství opravdu užívají a inspirují druhé, pomáhají a sdílejí své znalosti a zkušenosti, aby se dařilo i ostatním. Mám dojem, že jsou to bohužel opravdu jen výjimky. Tito lidé ale mají úplně jinou energii, vyzařují klid, odvahu a jsou pokorní.
Uvědomění si, že úspěch je zároveň dar, je velmi důležité. Ano, bez velkého nasazení a disciplíny se výsledky většinou nedostavují, ale zároveň nám vesmír umožnil tvořit, být zde, jít zvolenou cestou a dosáhnout požadovaných výsledků.
Možná máme pocit, že pokora se s hojností a prosperitou neslučuje, že pokorní mohou být jen „chudí“ lidé. Není to tak. Pokora je vědomí, uvědomění si, že nejsme na světě sami, že je něco většího nad námi, co nám dalo možnost žít, pracovat, plnit si své sny.  A pokud v sobě nalezne pokoru úspěšný člověk, pak s toho mohou mít prospěch opravdu všichni. Úspěch není zadarmo, vždy je za ním tvrdá práce, spousta omylů a poučení. Příběhy takových lidí jsou velikou inspirací pro všechny a je to tak dobře.

Pokora neznamená vzdát se a nic nedělat. Naopak jde o naši podporu vedení, abychom si dokázali uvědomit, že všechny úspěchy i prohry jsou vlastně darem, ale že zároveň na to všechno nejsme sami. Je zde s námi ještě větší síla, než jsme my – vesmír, Bůh, jak chcete, kam můžeme odevzdat své strachy, obavy, ale i přání a touhy, což je velmi osvobozující. Není možné mít vše pod kontrolou, ze zkoušek a výzev se můžeme posílit, pochopit, naučit se. A věříme-li ve svoji cestu, pak jednoho dne úspěch a odměna přijdou. Ten, kdo si tento proces blokuje a prodlužuje, jsme jen my sami.

Knihu získáte na www.obchodmedunka.cz

Koupit Meduňku