Knihovnička Meduňky,  Meduňka

Z květnové Meduňky: rozhovor s léčiteli Marcelou Chadžijskou a Miroslavem Hadašem

Z aktuálního květnového čísla Meduňky vybíráme ukázku z titulního rozhovoru redaktorky Věry Keilové s pozoruhodnou dvojicí zkušených léčitelů a terapeutů:


Duchovní dvojčata Marcela Chadžijská a Miroslav Hadaš

 První článek o Marcele Chadžijské vyšel v Meduňce v roce 2001, kdy držela 42denní půst. Léčitelskou a terapeutickou dvojici tvoří s Miroslavem Hadašem a naši čtenáři se s jejich články věnovanými nejrůznějším zajímavým tématům setkávají průběžně. Terapeutický záběr této dvojice je velmi široký a v následujícím rozhovoru se vám jej pokusíme přiblížit.

Jak vlastně začala vaše terapeutická praxe?
Marcela Chadžijská:
Pocházím ze severních Čech a narodila jsem se v roce 1948. Původním povoláním jsem elektrotechnička a před lety jsem pracovala jako revizní technik, poté inspektor vyhrazených technických zařízení. V bouřlivé době kolem roku 1968 jsem se musela ukrýt na ČVUT v Praze.
Jako jsem dítě byla často nemocná a chtěla jsem být lékařkou, aby už nikdo nebyl nemocný. Neměla jsem však rodiče na správném místě. Můj život byl pestrý a bohatý na náročné situace – říkám, že jsem nedělala chyby, ale nabírala zkušenosti.
Jako revizní technička ve zdravotnictví jsem poznala vše od porodnice až po márnici a jako inspektorka zase nejrůznější lidi od dělnických profesí až po generálního ředitele, což byla úžasná psychologie v praxi. Po roce 1989 jsem začala jsem pracovat jako fyzická osoba a zabývala se masážemi a kosmetikou. Postupně jsem svoji nabídku rozšiřovala o reflexní terapii a další techniky. Byla jsem zvána do regionální televize a rozhlasu, kde mi začali říkat kosmetička lidských duší.
Nevynechala jsem žádnou příležitost rozvoje, a tak jsem navštěvovala Univerzita 3. věku Milana Calábka, absolvovala semináře A. Ignatěnka a dalších. Také jsem chodila na přednášky na Pražskou psychoterapeutickou fakulta, protože jsem chtěla poznat psychologii ze všech stran. Navštěvovala jsem vše, co fakulta nabízela, zajímala se o práci W. Reicha, C. R. Rogerse, arteterapii, Gestalt terapii atd. až po léčbu závislostí.
Na prvních ezoterických festivalech, které se konaly v naší republice, jsem začala vystupovat s nejrůznější tématikou, např. s Uměním extáze. Také jsem vedla kurzy reflexní terapie a psala do řady časopisů s ezoterickou tématikou. Dělala jsem diagnostiky – intuitivní, automatickou kresbou, podle fotografie i s pomocí reflexní terapie plosky nohy. Stala jsem se známou díky léčení alergií, astmatu, akné a křečových žil.

Miroslav Hadaš: Narodil jsem se v roce 1956 a jsem Moravák. Původně jsem elektrotechnický inženýr pracoval jsem jako správce počítačové sítě v bance. O tzv. alternativní medicínu jsem se začal zajímat v době, když mi onemocněl otec a chtěl jsem mu pomoci. Absolvoval jsem různé kurzy a nechal se zasvětit do Reiki.
Od chvíle, kdy jsem se setkal s Marcelou, vše dostalo spád. Okamžitě jsem věděl, že moje poslání je ve službě a chci pomáhat lidem. Nemohl jsem myslet na nic jiného než na mystické věci, meditace a cvičení.
Jednoho dne jsem tedy kvalifikovanou práci k počáteční nelibosti rodiny opustil a léčitelství a terapiím jsem se začal věnovat naplno. Marcela mě podpořila, protože už deset let podnikala samostatně a vše se jí dařilo. V podstatě oba umíme stejné věci a předáváme je dál. U klientů pracujeme s tělem i s duší. Jsem šťastný, že mě to vše potkalo. Mé poslání je dosud i mojí prací, což je úžasné.
Během naší spolupráce jsme poznali spoustu lidiček, kteří se měnili doslova před očima. Z našich studentů se stala jedna veliká rodina Hadžiki a z klientů přátelé. Jeden seminář byl hezčí než druhý. Když společně vzpomínáme, kolik zemí jsme navštívili a v kolika městech v republice máme přátele, je to opravdu krásné. Proto říkáme, že máme nádherné povolání. Když je potřeba, jsme oba ochotni pracovat od rána do noci a necítíme přitom žádnou únavu.

Jak tedy přesně začala vaše vzájemná spolupráce a jak vypadá v praxi dnes?
Marcela Chadžijská:
Sešli jsme se na kurzu krystaloterapie v roce 2000. Zjistili jsme, že máme stejný postoj k životu i k lidem, elektrotechnické vzdělání a také touhu pomáhat. Vzdálenost mezi Děčínem a Jihlavou nebyla a není překážkou. Začínali jsme víkendovými kurzy, zasvěcováním do Reiki, půsty a pobyty u moře. Založili jsme Systém přírodního léčení a vzdělávání Hadži-ki (www.hadziki.cz) s Akademií léčitelských umění. Vyučujeme přírodní zákony, ezoterní psychologii a studenty zasvěcujeme do tajemství nepřekonatelného učení o Stromu života zvaném Kabala.
Miroslav Hadaš: Od doby napojení na energii Hadži-ki k nám přicházejí nezávislé informace o vývoji ve světě. Také se věnujeme výzkumu alternativních metod, vše zkoušíme především na sobě a konfrontujeme se známými postupy. Často jsme o krok napřed a námi předané informace postupně zpracovávají a uvádějí v život ti, kteří k tomu byli vyvoleni. Nadstavbou naší práce je vždy energetické působení a samovolná harmonizace.

Máte nějakou svoji specialitu?
M.Ch.:
Dá se říci, že naší specialitou jsou specifické dotekové masážní techniky a mentální operace, čištění prostoru od geo– a psychopatogenních zón bez použití přístrojů a potřeby přemísťovat nábytek a cokoliv instalovat. Provádíme to na dálku, pouze ve složitějších případech na místě.
M.H.: Vytvořili jsme kvantové zářiče na odrušení elektrosmogu u mobilních telefonů a počítačů. Zářiče pro utlumení bolesti, zklidnění a dobrý spánek. Posledním produktem, založeným na paměti vody, jsou kvantové mediátory Hadžikum s instalovanými číselnými kódy. Připravují se podle individuálních potřeb. Skvělé jsou mj. i jejich omlazující účinky

Celý rozhovor si přečtete v květnové Meduňce.

 

 

Koupit Meduňku