Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: květen 2024

Předmaturitní stresy
Dobrý den, prosím o pomoc s výběrem přípravků Joalis pro mé dcery dvojčata. Jsou ve 4. ročníku na gymnáziu, což znamená maturitní kolotoč a také obě dělají přijímací zkoušky na vysokou. Každá je trochu jiná. Šílí z toho ale obě a já od toho z nich nemám daleko. 
Dcera Karla je odmala citlivá a perfekcionistka, jakmile se jí něco nepovede na 100 % pociťuje tlak na hrudi a hůř se jí dýchá. A hlavně ji bolí žaludek a nemá chuť k jídlu. Schoulí se do sebe a trvá to i několik dní. Mimo to také špatně usíná a často se v noci budí. Potřebuje mít od mala vše dokonale zvládnuté a připravené. 
Jana je také citlivá, ale jiným způsobem. Jsou období, kdy má trochu problém se soustředěním a schopností si pamatovat naučené. Je větší trémistka než sestra. Když jde o něco pro ni důležitého dokáže se vystresovat tak, že se jí tím stresem „vypne“ mozek. Přesto, že se látku výborně naučí a umí ji, není pak schopná přes stres podat odpovídající výkon a dostane špatnou známku.
Snažím se je podpořit jak můžu, ale občas mi docházejí síly, jsem s nimi deset let sama. Vaše kapky jsme kdysi užívaly, teď jich je mnohem více druhů a nevím jaké vybrat ani jak zkombinovat. 
Budu vám vděčná za radu. Děkuji.

Vybrala jsem váš dotaz – je v současných týdnech aktuální a věřím, že pomůže i ostatním studentům a také rodičům 🙂 Jména jsem pozměnila, ale jistě své dcery rozeznáte.
Pro Karlu bych volila tuto kombinaci:
EmoDren – 2x denně 10 kapek
Streson – ráno 10 kapek
Relaxon – zhruba čtyři a jednu hodinu před spaním 10 kapek
Kombinace pro Janu:
EmoDren – 2x denně 10 kapek
Streson – 2x denně 10 kapek, v období zkoušek, testů apod. 3–5x denně 8 kapek. Užití zhruba půl hodiny před výkonem napomůže lépe projít stresovou situací.
Tento způsob je mnohokrát ozkoušený s dobrým výsledkem.

EmoDren – je přípravek zaměřený na emoční mozek – limbický systém. Limbický systém mimo jiné řídí emoce, dlouhodobou paměť, udržení pozornosti, zpracovává stresové události. Ovlivňuje organismus přes hormonální a vegetativní nervový systém (podvědomé reakce na situace).
Relaxon – pomáhá k relaxaci, uvolnění, zklidnění a zvládání náročných situací. Pomáhá uvolnit tělesné i psychické napětí, navrátit organismu harmonii a rovnováhu. Uvolňuje nadměrnou aktivaci sympatiku (nebezpečí, akce) a aktivuje parasympatikus (odpočinek, regenerace).
Pro Karlu je vhodný kvůli fyzickým potížím – zhoršené dýchání, nechutenství a také potížím s usínáním a spánkem. Napomáhá ke zklidnění a projití situací bez zbytečného emočního vypětí.
Streson – základní přípravek uvolňující negativní stresový režim, který vytváří stresové hormony.
Stres je soubor reakcí organismu, aktivuje se při vnitřních nebo vnějších změnách – pocity ohrožení. Zkoušky, testy, situace, které jsou pro nás důležité, záleží nám na nich v nás často vyvolávají stejný pocit. Vzorec je stejný a tělo reaguje podvědomě. Často máme tyto vzorce z dětství spojené s emočními bloky.
Pro dcery by bylo vhodné až budou mít náročné období za sebou, odblokovat tyto vzorce. Tím pro ně bude snazší zvládnout další životní zkoušky. Vy si také vezměte Streson a pokud máte problém se spánkem přidejte i Relaxon.


Přeji hodně štěstí dcerám a vám pevné nervy.
Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Palackého 3145/41, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku