Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: listopad 2023

Vyčerpání, smutek, hněv
Dovolím si pro tento měsíc vybrat příběh jedné mé klientky, která se pravidelně detoxikuje 4 roky. Věřím, že její příběh pomůže i některému čtenáři naší poradny.

Klientce je 74 let, poprvé ke mně přišla v květnu 2019, krátce po operaci krční páteře, která měla vyřešit tři roky trvající potíže s rovnováhou. Zároveň si stěžovala na slabé nohy, potíže s nespavostí, únavou, motání a nestabilitu.
Zemřela jí maminka a brzy na to zjistila, že má manžel zdravotní potíže, které před ní delší dobu tajil. K lékaři nechtěl jít, potíže se ale stupňovaly, a proto ho k lékaři objednala. Bohužel nález byl rozsáhlý bez možnosti odstranění a vyléčení. Starala se o manžela do poslední chvíle.
V průběhu detoxikace se celkový stav klientky zlepšil, přesto občas dojde ke zhoršení bez zřejmého důvodu. V období zhoršení přidáváme emoční přípravky.
Při poslední návštěvě na konci října si stěžovala na únavu a bolesti nohou a zároveň na celkové vyčerpání a skleslost. Mimo jiné jsem se klientky ptala na změnu léků – potvrdila mi změnu léků na cholesterol (časově se shodovala změna léků se zhoršením obtíží). To je jeden z důvodů, proč tento příběh popisuji. Druhý a hlavní důvod je období, které se dotýká nás všech, a to doba Dušiček. Svátek všech svatých a Památka zesnulých. Dny nebo týdny, kdy se lidem přitíží jak psychicky, ale také fyzicky.
Na základě testování vyplynula ještě jedna velmi důležitá informace. Test ukázal emoční zatížení, a to jaterní emoci – hněv, vztek. Zeptala jsem se klientky, jestli se na někoho zlobí, jestli v sobě drží zlobu na někoho, na něco… Ano, zlobila se na manžela, že nechtěl jít k lékaři a nechal nemoc dojít tak daleko. Vyčítala si, že si měla všimnout, že má manžel potíže. Zlobila se na manžela, protože jejich život mohl být jiný, mohli být dál spolu. Nevyřčená slova hněvu, nevyřčené emoce vzteku a bezmoci…

Cítit emoce je v pořádku, i hněv, zlobu. To, že se zlobíme na někoho, kdo zemřel neznamená, že jsme špatní, nebo jsme daného člověka neměli dostatečně rádi. Nemusíme se stydět ani bát si přiznat vztek, nemusíme se trápit tím, že ho cítíme. Nejsme sami, je to přirozené, probíhají námi postupně všechny emoce.
Často je to emoce, která nám brání jít dál – a někdy doslova. Bolí nás nohy, nespíme, máme zažívací potíže atd. Stydíme se za to, co cítíme, ale není proč. Když si přiznáme pocity, emoce, pojmenujeme je, uleví se nám. Poté dokážeme přijmout odchod milované osoby, přestaneme trápit sami sebe. Nezapomeneme, dokážeme vzpomínat, a přitom jít životem dál.


Klientka si odnesla přípravek Joalis LiverDren, který detoxikuje okruh jater a Joalis Egreson – emoce hněvu, vzteku, kritičnosti apod.

Věřím, že Egreson přinese potřebnou úlevu a celkový posun ve zdravotním stavu, protože tento schovaný blok, se právě v toto období zřetelně ukázal a klientka o něm dokázala otevřeně hovořit.

Pokud pociťujete v tomto období spíše strach, použijte přípravek Joalis Embase, vhodné doplnit o Joalis CorDren – okruh srdce. Pokud vás sužuje úzkost použijte Joalis Anxinex, vhodné doplnit o Joalis UrinoDren – okruh ledvin a emoce s ním propojená. Pokud si nejste jistí, o jakou emoci se u vás jedná, zvolte Joalis Emoce.

Při potížích se spánkem doplňte o Joalis Depren.
Přeji vám klidné podzimní dny,
Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku