Meduňka,  Pro inspiraci

KVĚTNOVÁ MEDUŇKA VYCHÁZÍ!!!

Zanedlouho začne květen, o němž se říká, že je nejkrásnějším měsícem roku, a o pár dní dříve je tu i květnová Meduňka s velmi pozitivním tématem, které zní Dobrá nálada – klíč ke zdraví. O tom, že naše psychické naladění významně ovlivňuje naše tělo, asi už nepochybujeme, ale naši autoři vám tyto tušené souvislosti ve svých článcích zajímavě přibližují a „nasvěcují“ z různých hledisek a také vás inspirují k různým možnostem, jak v praxi a v běžném životě o dobré psychické naladění a potažmo o celkové zdraví dbát. Přečtete si například článek prof. Strunecké Poruchy nálady aneb hledání souvislosti fyziologických a duchovních procesů, o síle odpouštění píše Milena Králová a o chůzi jako o jednom z možných zdrojů radosti připravil článek Pavel Kloud. Roli „udržovatelů dobré nápady“ často v našich životech hrají zvířata – ´připraven je i článek O lidech a psech (Petra Suchá) o léčbě páníčků i jejich čtyřnohých přátel Bachovými esencemi.

Inspirativní je titulový rozhovor s MUDr. Pavlem Nývltem, lékařem s dlouholetou zkušeností z práce u nás i v Americe, jehož bohaté profesní i životní zkušenosti stojí za předávání už proto, že ukazují, že cesta ke zdraví může dnes vést docela jinudy, než na co jsme byli zvyklí doposud. MUDr. Ludmila Eleková pokračuje ve svém seriálu Jak se vyznat v laboratorních výsledcích, tentokrát se zaměřuje na cholesterol, o souvislosti mezi alergiemi a vnitřními konflikty píše Iva Lhotská, pokračuje seriál o duchovním sebeuzdravování Okénko do neznámých dějů, tento díl je věnovaný harmonii duše, těla a mysli. Bylinou měsíce je kozlík lékařský a moc pěkně o něm píše ve svém seriálu Martin Kolár, představujeme dvě zajímavé metody – Rychlou transformační terapii (napsala Veronika Lehmdenová) a Metamorfní techniku, s níž už řadu let úspěšně pracuje terapeutka a autorka článku Jitka Třešňáková. 

Najdete samozřejmě i obvyklé seriály – prof. Strunecká se tentokrát zabývá důležitostí aminokyselin tryptofanu a tyrosinu pro tvorbu hormonů, Václav Větvička pokračuje ve svém herbáři a duchovní zamyšlení připravil Jiří Mazánek… Nevyjmenovali jsme všechno, ostatně – až si Meduňkou budete listovat, sami uvidíte, čemu všemu jsme se tentokrát věnovali. Je toho hodně a věříme, že vám toto příjemné jarní číslo bude k užitku. Přejeme vám, milí čtenáři, příjemné jaro a zajímavé počtení!

Meduňka je k dispozici na stáncích PNS a v e-verzi emedunka.cz

Koupit Meduňku