Poradna

Meduňčina detoxikační poradna s Vlaďkou Málovou: září 2022

Strašák jménem školka


Dobrý den, máme výborné zkušenosti s kapkami Joalis u dospělých.  Chtěla bych poradit nějaké kapičky pro děti. Mam dvě děti, dceři bude 6 let a synovi jsou 3 roky a 3 měsíce. Dcera se vrátila do školky a chodí tam celkem ráda. Syn nastoupil poprvé a není to s ním jednoduché. Večer jde spát s brekem, že nechce do školky. Ráno je to ještě horší – brečí tak, až se pozvrací. Po ránu máme fakt hrozný boj a je to vyčerpávající pro nás oba. Myslím, že by mi nějaké kapky také prospěly. Ještě prosím o radu a popřípadě kapky pro dceru. Ta to má jinak nastavené. Vždy, když se na něco hodně těší,  tak z toho pomalu onemocní. Přes prázdniny se to stalo třikrát. Je schopná se v podstatě vyčerpat těšením a pak stačí jít o půl hodiny déle spát a je nemocná.

Děkuji, Alice

Dobrý den,
každý rok se touto dobou setkávám s podobnými dotazy. Je potřeba si uvědomit, že školka je pro dítě obrovská životní změna. Vše kolem je nové, neznámé, a to co zná a kde si je jistý, mizí. Dítě nemá pojem o čase, neví, jak dlouho jde domů po obědě. Strach, úzkost, smutek, beznaděj, tomu všemu děti čelí a samozřejmě na tyto emoce reaguje část vegetativního systému. Objevují se psychické i fyzické projevy jako nespavost, nechutenství, průjmy, ale i zvracení. Čím je dítě citlivější, tím větší reakce mohou nastat. Vhodná kombinace je Joalis Emoce a Joalis Vegeton. Pokud bych měla doporučit pouze jeden přípravek, pak bych zvolila Diamino – přípravek, který pomáhá uvolňovat emocionální stresy a napětí. Škodit mohou i tzv. psychocysty – emocionální bloky a programy, na jejichž základě se odvíjí emocionální a stresová reakce na neznámé, ale mnohdy i známé podněty. Můžeme buď sáhnout po komplexním přípravku Nodegen nebo nechat terapeutem vytestovat konkrétní blok či program a užívat přímo jeden z dvanácti speciálů tohoto přípravku.
Je také možné sáhnout po přípravku Relaxon, ten sama ráda užívám při potížích se spánkem. Pomáhá zklidnit a uvolnit mozek, doporučuji ho užívat tak hodinu před spaním. Pro větší děti nebo dospělé je ideální cca čtyři hodiny před spaním a znovu ještě zhruba hodinu před spaním.
Synovo zvracení je důsledkem nikoli příčinou. Dejte synovi Joalis Diamino ráno a odpoledne a před spaním Joalis Relaxon
Pokud jste měla těhotenství se synem, porod nebo období krátce po porodu náročné, doporučuji navštívit poradce, který vytestuje konkrétní druh přípravku Nodegen.

U dcery je to podobně, pro organismus může být i velké těšení a vzrušení zátěž. Pokud uvidíte, že dcerka „najíždí“ do svého zátěžového těšení, můžete použít také přípravek Relaxon, případně Emoce, stačí 1x denně. Tyto přípravky pomohou zklidnit, dcerka se nepřestane těšit, ale nadměrné vzrušení již nebude negativně ovlivňovat její organismus.
Rodič, který vodí děti do školky, potřebuje klid, trpělivost a vlídnost. Děti snadno navnímají nervozitu a situace se ještě zhorší. Pro vás tedy také doporučuji přípravek Joalis Diamino.
Přeji šťastné zvládnutí začátku nového školního roku všem dětem i jejich rodičům. 
Vlaďka Málová

Vlaďka Málová působí v Praze v Centru Informační metody (Křišťanova 20, Praha 3) a v Jablonci nad Nisou v Centru zdraví – Radost (Poštovní 8, Jablonec nad Nisou). Své dotazy jí můžete posílat na email: poradna@vladkamalova.cz, do předmětu uveďte Poradna Meduňka.
Více informací najdete na webu www.joalis.cz

Koupit Meduňku