Meduňka

Vítáme únorové číslo Meduňky!

Milí meduňkoví čtenáři a přátelé,

věříme, že vás potěšíme zprávou, že je tady únorové číslo Meduňky! Co v něm najdete?
V rozsáhlém titulním rozhovoru jsme tentokrát hovořili s učitelem a spisovatelem Tomášem Keltnerem, jehož knihy Tajemství kříže a Vyšší dívčí vyšly nedávno v našem vydavatelství. Věnovali jsme se důležitému tématu práce s emocemi, uvažovali jsme nad tím, co znamená být vědomým člověkem, jaké stanovisko zaujímat ke své minulosti, přítomnosti a budoucnosti nebo co mít na paměti, když si něco přejeme a chceme svá přání zhmotnit v realitě…
Hlavní téma jsme nazvali Radost z práce i odpočinku a naši autoři psali o tom, jak v životě nacházet  rovnováhu mezi  těmito dvěma důležitými činnosti – obojí totiž k životu potřebujeme. Dozvíte se třeba, jak v práci přichází ke slovu vnitřní žen a vnitřní muž, co je náplní manažera štěstí, jak to vypadá, když práce funguje jako náhražka, a věnovali jsme se i řemeslu, které má – aspoň podle řezbáře K. Kříže – i ve třetím tisíciletí zlaté dno!
MUDr. L. Eleková pokračuje ve svém zajímavém seriálu o cholesterolu – opět uvádí na pravou míru některé mýty a přináší množství důležitých informací. V článku doc. MUDr. Bohuslava Hanuše se přeneseme do tajgy, kde si dr. Hanuš před časem povídal se sibiřským lékařem o stresu a štěstí.
Máte doma příliš mnoho věcí a je pro vás těžké se jich zbavit? Inspirujte se v článku Jitky Větrovské o minimalismu, který funguje jako lék! Duchovní zamyšlení připravil opět Jiří Mazánek a nechybí ani článek našeho oblíbeného a uznávaného botanika Václava Větvičky.
Součástí únorového čísla je také přehledný jmenný a věcný rejstřík článků a témat za uplynulý rok, díky němuž můžete snadno najít článek, který vás zajímá…. A ještě mnoho dalšího dobrého čtení najdete v nové Meduňce, a my vám přejeme, aby se vám příjemně četla a aby vás zajímala!

Vaše redakce

Koupit Meduňku