Tip (nejen) na víkend: Jak můžeme efektivně využít slupky od zeleniny?
Jednoduchý, ale užitečný nápad jsme vybrali z knihy Simony Procházkové Zelinář, herbář zeleniny (kniha vyšla v meduňkové edici)
Slupky od zeleniny jsou nabité cennými látkami, proto je škoda této síly nevyužít.
Jak na to?
Umyté slupky od zeleniny, kterou zrovna máme (hodí se mrkev, petržel, ředkve, cuketa, okurka, nové brambory, celer, ale i dužina a pecky z dýní…), rozmixujeme ve vodě, necháme 10 minut odležet, pak přecedíme a zeleninovou vodu použijeme k přípravě polévek, omáček – pokrmu tím dodáme výraznější chuť, krásnou barvu i výživovou hodnotu.
(Vodu z umyté zeleniny i konečný zeleninový odpad samozřejmě použijeme na zavlažení a vyživení zahrádky.)


