
Na chvíli v kuchyni: Skvělá pomazánka z řepy a fazolí
Zdravá a chutná pomazánka na toasty, opečené kousky chleba atd. Když koupíte uvařenou řepu, příprava se urychlí, akorát je třeba nechat odležet…
Jak na to?
Suroviny: 1 středně velká řepa, plechovka bílých fazolí, 3 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku
mořská sůl, špetka drceného pepře, pažitka
Postup: Řepu uvaříme (nebo koupíme-:), oloupeme a nakrájíme na kousky. Fazole hodíme do mixéru, přidáme řepu, prolisovaný česnek, sůl, olej, najemno nasekanou pažitku a pepř. Pořádně rozmixujeme a necháme do druhého dne odstát, aby se chutě vzájemně promíchaly. Podáváme např. s kváskovým chlebem.
(recept je od Ivety Kulhánkové…)