Meduňka

VÍTÁME NOVOU MEDUŇKU – PROSINCOVÉ ČÍSLO PRÁVĚ VYŠLO!

Milí čtenáři, letí k vám prosincová Meduňka, přivítejme ji společně a přejme jí, aby pro vás byla užitečnou, příjemnou i zábavnou společnicí do posledního měsíce tohoto kalendářního roku a do adventního času! Ať se vám líbí!

TRADICE A NOVÉ TRENDY VÁNOC! Tak jsme nazvali hlavní téma tohoto čísla a naši autoři jej pojali opravdu tvořivě – připravili různorodé články, aby si z nich „to své“ mohl vybrat každý. Rádi pečete vánoční cukroví a chtěli byste zkusit nějakou inovaci? Výborně, je tu článek Markéty Vopičkové o možnosti využití českých bylinek při pečení včetně zajímavých receptů. Stejná autorka se s námi podělila i o svůj návod na výrobu dřevěného vánočního stromečku, ovšem navíc ještě „s příběhem“. Už vás nebaví tradiční bramborový salát? OK, vyzkoušejte letos dát do salátu kimči – chutnou kvašenou zeleninu, která je navíc superzdravá. Vůně asi máme rádi všichni, inspiraci najdete v článku Martina Kolára o magickém kadidle a vykuřování bylinami. Objevujeme také kouzlo starých půvabných formiček na cukroví (článek od Květy Čermákové). Jak se o svátcích nepřejíst radí Iva Lhotská a nad silou slov se zamýšlí Milena Králová. Je tu i krásná duchovní inspirace pro adventní a vánoční čas od mystika Jiřího Vacka – článek nazvaný Mluvme s Bohem.

V titulním rozhovoru, nazvaném Jsme uprostřed oka uragánu si redaktorka Věra Keilová povídala s oblíbenou herečkou Simonou Babčákovou (Simona se o „věci mezem nebem a zemí“ zajímá po celý svůj život) nejen o Vánocích a o energii zimního času. V dalších článcích se věnujeme samozřejmě důležitým zdravotním tématům v seriálu MUDr. Ludmily Elekové o metabolismu a také v seriálu Zdraví podle kalendáře Ing. Hany Smejtkové – v prosinci je třeba se zaměřit na tlusté střevo. Zabýváme se také tajemstvím snů, cyklem čtyř ročních období a jejich smyslem, jsou tu i další seriály (Ing. Zdeněk Bohuslav, Ing Jiří Mazánek) – zkrátka, milí čtenáři, nové číslo MEDUŇKY je nabité informacemi a čeká na vás na stáncích PNS, v obchodech nebo pro vás máme taky elektronickou verzi na adrese emedunka.cz Jednotlivé články vám budeme opět postupně představovat v ukázkách na tomo webu – jako to děláme vždycky, ale nejlepší bude, když si Meduňku v klidu a pohodě přečtete celou. Přejeme vám příjemné čtení a klidný adventní čas.

Vaše redakce

Koupit Meduňku